Varko Bay Resort : Συγκρότημα 580 κλινών στην Πάλαιρο – 350 θέσεις εργασίας

Ο γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος Accor θα υλοποιήσει την επένδυση ύψους 107 εκατ. ευρώ

Ένα ακόμη –σημαντικό- βήμα στο μακρύ δρόμο των αδειοδοτήσεων έγινε για τη μεγάλη στρατηγική επένδυση στην Αιτωλοακαρνανία, ύψους 107 εκατ. ευρώ που φιλοδοξεί να αλλάξει το τουριστικό προφίλ της περιοχής.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προχώρησε στην έγκριση της «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) ‘’Varko Bay Resort’’ στην περιοχή της Παλαίρου’’ για το project που, όπως επισημαίνεται, «αφορά σε κατασκευή και λειτουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, 580 κλινών, όπου βάσει διεθνών προτύπων κατατάσσεται ως 6 αστέρων και εντάσσεται στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του Ν. 3894/2010 ως στρατηγικής σημασίας».

Ο συνολικός χώρος της συγκεκριμένης επένδυσης αναμένεται να δημιουργηθεί σε έκταση 181 στρεμμάτων, το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 107 εκ. ευρώ και θα προσφέρει 350 θέσεις εργασίας μόνιμες και εποχιακές.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται ως οφέλη από το project, για το οποίο ήδη υπάρχει συμφωνία ώστε να μπει κάτω από την ομπρέλα του brand της Banyan Tree, του ξενοδοχειακού ομίλου της Accor, στο κομμάτι του σχεδιασμού, θα γίνει με γνώμονα την αποφυγή πιέσεων στο περιβάλλον (ατμόσφαιρα και κλιματική αλλαγή, νερά, έδαφος, βιοποικιλότητα, τοπίο και παράκτια ζώνη), ενώ προβλέπεται και η εφαρμογή ειδικού προγράμματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Επιπλέον το έργο με φορέα την εταιρεία RND Investments Greece στην οποία συμμετέχουν ολλανδικά κεφάλαια «εμπλουτίζει και διαφοροποιεί το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα αυτού, μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων τουριστικών εγκαταστάσεων, ενισχύοντας την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής με στόχο την αύξηση επισκεπτών όλο το χρόνο».

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό φάκελο, το εξεταζόμενο ακίνητο, συνολικής έκτασης 181 στρεμμάτων, προκύπτει από τη συνένωση συνολικά έντεκα συνεχόμενων, αδόμητων γεωτεμαχίων που βρίσκονται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης. περιοχή μελέτης (γήπεδο). Στο εν λόγω ακίνητο σχεδιάζεται ανάπτυξη μέσω Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε. Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος 6* με ξενοδοχείο 6* και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, με κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας (ειδική τουριστική υποδομή) και τουριστική λιμενική εγκατάσταση.

Το έργο απέχει οδικώς 24 χλμ. περίπου από την πόλη της Βόνιτσας και 35,8 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ακτίου. Κατά τη φάση της κατασκευής θα δημιουργηθούν 100 θέσεις εργασίας ενώ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας θα δημιουργηθούν 30 θέσεις μόνιμης και 320 θέσεις εποχιακής εργασίας.

Σημειωτέον ότι ήδη η RND Investments προχωρά και το κομμάτι της χρηματοδότησης για την ένταξη στον Αναπτυξιακό επιμέρους τμημάτων της επένδυσης όπως το κέντρο ευεξίας και η τουριστική λιμενική εγκατάσταση.

Η συνεργασία με τη Banyan Tree

Οσον αφορά τη συνεργασία με την Banyan Tree Holdings θα είναι το δεύτερο ξενοδοχείο της στη χώρα μας, όπου ήδη λειτουργεί από φέτος στην Κέρκυρα το Angsana Corfu. Το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων, resorts, spas, galleries, γηπέδων γκολφ και residences του ομίλου επικεντρώνεται σε πέντε βραβευμένα brands, Banyan Tree, Angsana, Cassia, Dhawa και Laguna.

Η Banyan Tree Holdings ιδρύθηκε το 1994, ενώ το 2016 προχώρησε σε συνεργασία μακροπρόθεσμης στρατηγικής με την Accor το 2016 με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση των ξενοδοχείων με επωνυμία Banyan Tree ανά τον κόσμο, όπως και την πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο κρατήσεων και πωλήσεων της Accor και στο πρόγραμμα πίστης ALL – Accor Live Limitless. Επιπλέον δημιούργησε μια κοινοπραξία με την China Vanke Co. Ltd. το 2017, εστιάζοντας σε προγράμματα φιλοξενίας σχετικά με την ενεργό γήρανση και ευεξία.

Ο όμιλος ακολουθώντας και τώρα την αναπτυξιακή στρατηγική του, συνεχίζει να αναπτύσσεται με 35 νέα ξενοδοχεία και resorts υπό σχεδιασμό ή κατασκευή, τα οποία θα προστεθούν στα 48 ξενοδοχεία σε 13 χώρες που λειτουργούσαν ήδη έως το τέλος του 2020.

πηγή: newmoney.gr