Χωρίς ουσιαστικά αιτήματα ο Παπαναστασίου στο Λιβανό

Δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάποιος πιο ανιαρό χαιρετισμό από αυτόν που έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου στην ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το νέο ΕΣΠΑ του Υπουργείου.

Ο Γ. Παπαναστασίου στο χαιρετισμό του δεν έθεσε ουσιαστικά απολύτως κανένα ζήτημα -αίτημα της αγροτικής κατά άλλα περιοχής του Δήμου Αγρινίου. Έκανε απλώς μια επιγραμματική -δευτερολέπτων για την ακρίβεια- αναφορά στα μεγάλα έργα, κάνοντας λόγο γενικώς και αορίστως για “τα μεγάλα αρδευτικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος” και κάνοντας μια ονομαστική αναφορά στην παντελώς άσχετη με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό….

Φυσικά θα ήταν άκομψο, αλλά και περιττό να μας πει ο Δήμαρχος Αγρινίου τι απάντηση πήρε σε τρεις κατά σειρά επιστολές που έστειλε πρόσφατα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Tροφίμων Σπήλιο Λιβανό, για την ακαρπία στις ελιές και τα εσπεριδοειδή. Εξάλλου, το ό,τι δεν υπάρχει απάντηση για το θέμα αυτό το καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, από την παρουσία των διαμαρτυρόμενων αγροτών έξω από το Παπαστράτειο.

Δεν μπορούσε όμως ο Δήμαρχος Αγρινίου να θέσει ένα συγκεκριμένο ζήτημα και με λεπτομέρειες δήμοσια στον Υπουργό; Την επόμενη φορά που θα μιλήσει κάποιος στο δημοτικό συμβούλιο για το αρδευτικό της Μακρυνείας, θα του κακοφανεί ξανά που συζητιούνται θέματα για τα οποία είναι αναρμόδιος; Αν ναι, τότε μια ποια ιδιότητα και με τι σκοπό βρέθηκε ο ίδιος σήμερα στο Παπαστράτειο;