O ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για τη νίκη των εργαζομένων διανομέων της efood

Η ανακοίνωση της efood για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων διανομέων ορισμένου χρόνου σε αορίστου όχι μόνο ανατρέπει την προσπάθεια της εταιρείας για την μετατροπή τους σε αυτοαπασχολούμενους αλλά αποτελεί μία τεράστια νίκη και μία απόδειξη – οδηγό ότι ο οργανωμένος αγώνας για εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα θα νικήσει!

Στη νίκη αυτή κρίσιμο ρόλο έπαιξαν τα συνδικάτα που ανέδειξαν το θέμα και οργάνωσαν την αντίδραση και η μαζική απεργία και πορεία των εργαζομένων στη διανομή. Επιπλέον, η ισχυρή αντίδραση των καταναλωτών στις αντεργατικές πολιτικές της εταιρείας ανέδειξε ότι οι καταναλωτές είναι ενεργοί πολίτες που στέκονται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους και χρησιμοποιώντας την αγοραστική τους δύναμη μπορούν να αναγκάσουν ακόμα και πολυεθνικές εταιρείες σε οπισθοχώρηση από την μανία τους για άκρατο κέρδος σε βάρος των πολλών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχαμε αναδείξει και στη Βουλή αλλά και στα εργατικά κέντρα και τους χώρους εργασίας όλες τις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου Μητσοτάκη / Χατζηδάκη και τις συνέπειές τους στους εργαζόμενους. Χτες το πουλόβερ του πλέον αντεργατικού νόμου άρχισε να ξηλώνεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Εμείς θα ήμαστε μαζί τους στην πορεία αυτή. Ταυτόχρονα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε σήμερα νομοθετική ρύθμιση για να ακυρωθεί η δυνατότητα ασυδοσίας που έφερε ο νόμος Μητσοτάκη / Χατζηδάκη. Να κατοχυρωθεί και νομοθετικά η μισθωτή σχέση και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή για το σύνολο των εργαζομένων διανομέων.

Είμαστε παρόντες, είμαστε με το δίκαιο, είμαστε η πλειοψηφία, θα νικήσουμε!

Τομέας Εργατικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής
ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας