Αναστολές σε ανεμβολίαστους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αγρινίου

Επέστρεψαν από την αναρρωτική χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι πρώτες αναστολές εργασίας σε ανεμβολίαστο προσωπικό των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας είναι γεγονός. Ως γνωστόν πέραν των υγειονομικών η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ισχύει και για τις ευαίσθητες δομές των Δήμων, όπως είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ή τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» σε αναστολή εργασίας τέθηκαν τρεις εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αγρινίου, ενώ επίκειται κατά πάσα πιθανότητα, αν δηλαδή δεν προσκομιστεί πιστοποιητικό εμβολιασμού, και η αναστολή ενός ακόμη εργαζόμενου της συγκεκριμένης δομής, που βρίσκεται ακόμη σε αναρρωτική άδεια.

Μέχρι στιγμής θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι απώλειες, που αφορούν ειδικότητες όπως αυτή του κοινωνικού λειτουργού, του νοσηλευτή και του οικογενειακού βοηθού, δεν δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» και αυτό γιατί όπως πληροφορείται η «Σ» τα κενά αυτά καλύπτονται από εργαζόμενους σε άλλες δομές (ΚΑΠΗ – ΚΗΦΗ) που ακόμη δεν έχουν ενεργοποιηθεί.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως οι δήμοι της περιοχής θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Αιγάλεω ή του Δήμου Πατρέων, που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους. Πάντως από νομικής απόψεως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συνιστά παράβαση καθήκοντος για τους αιρετούς, που αγνόησαν την πρόβλεψη του νόμου για αναστολή εργασίας στο ανεμβολίαστο προσωπικό συγκεκριμένων δομών. Οι ανεμβολίαστοι πάντως από την πλευρά του εκτιμούν πως θα μπορούσαν να συνεχίζουν να εργάζονται με τη διεξαγωγή τεστ, όπως ισχύει για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, όπου δεν εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Σε αναστολή και ο γιατρός του δήμου Μεσολογγίου
Καταγγέλλεται όχι χορήγησε αναρρωτικές σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Εντωμεταξύ στην προχθεσινή συνεδρίασή του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του δήμου Μεσολογγίου, καταγγέλθηκε η σύμβαση έργου του γιατρού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς μετά την επιστροφή του από άδεια ασθενείας δεν προσκόμισε το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ο εν λόγω ανεμβολίαστος γιατρός, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος μέσω του «Δυτικά Fm 92,8» είναι αυτός που είχε χορηγήσει κάποιες από τις αναρρωτικές άδειες των υγειονομικών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που στις αρχές Σεπτέμβριου προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν την αναστολή εργασίας. Οι εν λόγω αναρρωτικές άδειες παραπέμφθηκαν στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή, η οποία τις απέρριψε και έτσι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.