Νοσοκομείο Αγρινίου : Μια θέση στη ΜΕΘ η απόλυτη προτεραιότητα

15 συνολικά ιεραρχημένα κενά γιατρών

Η θέση του εντατικολόγου (επιμελητή Α) για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκεται στην κορυφή των αναγκών του Νοσοκομείου Αγρινίου όσον αφορά τις κενές θέσεις γιατρών.
Η συγκεκριμένη θέση συστάθηκε – κατανεμήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υγείας από τον περασμένο Ιούνιο, και αφού είχε ξεσπάσει ο πανελλήνιος σάλος με το απόλυτο ποσοστό θνητότητας που παρουσίαζε η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ωστόσο το ΔΣ του Νοσοκομείου προέταξε τη θέση αυτή ως απόλυτη προτεραιότητα, ιεραρχώντας την ως πρώτη, με το σκεπτικό οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη ΜΕΘ κατά το προηγούμενο διάστημα καθώς και η ανάγκη για αύξηση της αποτελεσματικότητας και λειτουργικής παραγωγικότητας της ΜΕΘ Αγρινίου, επιβάλλουν την άμεση προκήρυξης της συσταθείσας κενής θέσης στη Μονάδα. Η επικαιροποιημένη απόφαση του ΔΣ Νοσοκομείου αναφορικά με την ιεράρχηση των κενών είναι χαρακτηριστική προς τούτο.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ιεράρχηση που έχει κάνει το ίδιο το Νοσοκομείο, όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, ξεχωρίζει το γεγονός ότι τα μισά κενά προκύπτουν λόγω συνταξιοδοτήσεων και μάλιστα ορισμένα εξ’ αυτών αφορούν θέσεις διευθυντών σε κλινικές του Νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα προκηρύχθηκαν δυο θέσεις επιμελητών Β’ για τις κρίσιμες ειδικότητες του παθολόγου και του καρδιολόγου.

Αναλυτικά τα ιεραρχημένα κενά γιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου:
1η Εσωτ. Παθολογίας ή Χειρουργικής ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Αναισθησιολογίας ΜΕΘ με εξειδίκευση στην Εντατικολογία Επιμ. Β΄
2η Γεν. Χειρουργικής Επιμ. Β΄
3η Ιατρικής Βιοπαθολογίας Επιμ. Β΄
4η Ουρολογίας Διευθυντής Συνταξιοδότηση ιατρού (31/12/2018)
5η Παθολογίας ή Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία στην επείγουσα ιατρική για το ΤΕΠ
6η Μ+Γ Διευθυντής
7η Γεν. Χειρουργικής Επιμ. Β΄
8η Ωτορινολαρυγγολογία Διευθυντής Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
9η Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιμοτολογίας ή Παθολογίας (Αιμοδοσία) Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
10η Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας ή Παθολογίας (Αιμοδοσία) Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
11η Οφθαλμολογίας Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
12η Ορθοπαιδικής Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
13η Ενδοκρινολογίας Επιμ. Β΄
14η Ωτορινολαρυγγολογία Επιμ. Β΄
15η Ορθοπαιδικής Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας