Ενοχλούνται γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι η ιστορία τους είναι ποινικό μητρώο

Ενοχλημένος ακόμα και με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου την Κυριακή εμφανίζεται ο τουρκικός Τύπος! «450 χρόνια μετά oι Έλληνες έχουν την ίδια νοοτροπία» σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet παρουσιάζοντας δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο κ. Συρίγος τόνισε ότι την Ελλάδα «ωφέλησαν τότε οι συμμαχίες, και τώρα έχει συνάψει συμμαχίες με τη Γάλλια, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα». Παρεμφερείς δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις φαίνεται να ξύπνησαν δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν στους Τούρκους.

Βέβαια ας μην σχολιάσει κανείς ότι και οι Τούρκοι κάνουν εκδηλώσεις για την νίκη τους στο Μαντζικέρτ, γιατί μάλλον «τροφή» στους Τούρκους θα δώσει, που δεν έχουν «αναμετρηθεί» ποτέ με την ιστορία τους. Θα υπήρχε ποτέ περίπτωση π.χ. η Γερμανία με το παρελθόν του Ολοκαυτώματος, το οποίο όμως το έχει αποδεχθεί, να εξοπλίζει το Ιράν, για να επιτεθεί στο Ισραήλ; Οι Τούρκοι όμως που δεν έχουν αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αρμενίων με μεγάλη άνεση εξοπλίζουν τους Αζέρους για να επιτεθούν στους Αρμένιους.

Αναφορικά λοιπόν με την ιστορία, οι Τούρκοι μάλλον θα πρέπει κάποια στιγμή να «αναμετρηθούν» με το… ποινικό τους μητρώο.