Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ι.Π. Μεσολογγίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ι.Π. Μεσολογγίου. Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID19, οι επετειακές εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ι.Π Μεσολογγίου ξεκίνησαν το πρωί με την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των Τελευταίων Πολέμων (Τρίγωνο). Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ενώ παρέστη και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά.Στο συμβολισμό της ημέρας αναφέρθηκε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος «Μετά από δύο χρόνια, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, παρακολουθήσαμε με χαρά και υπερηφάνεια το βήμα, το βλέμμα και το ανάστημα της νέας γενιάς που κρατάει ψηλά το αίσθημα ευθύνης και ήθους απέναντι στους προγόνους μας. Ένδοξη η σημερινή ημέρα, ιστορική και λαμπερή. Ημέρα μνήμης και θυσίας υπέρ πίστεως και πατρίδος. Υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε σε δήλωσή της « Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να γιορτάζουμε από την Ι.Π Μεσολογγίου τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 81 χρόνια από τότε που ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε τις δυνάμεις του άξονα του φασισμού και του ναζισμού. Ο ελληνικός λαός απέδειξε διαχρονικά ότι μπορεί να ανταπεξέλθει των δυσκολιών, να αντιμετωπίζει προκλήσεις, πιστός στις αξίες και στην ιδέα της δημοκρατίας. Κάθε εποχή έχει τις δικές της προκλήσεις, σήμερα με ενότητα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις. Την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τη συμμετοχή μας όσο γίνεται παραπάνω στον εμβολιασμό και αντιμετωπίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές και προκλήσεις της χώρας».

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ι.Π. Μεσολογγίου