Η Πρόεδρος ντρόπιασε την Ελλάδα, ενώπιον της Καγκελαρίου Μέρκελ

Μία ημέρα μετά την 28η Οκτωβρίου δεν είπε κουβέντα για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου για άλλη μια φορά στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Έχοντας μία και μόνη υποχρέωση απέναντι στο έθνος και την ιστορία, αυτή της ξεκάθαρης απαίτησης των γερμανικών επανορθώσεων, δεν έβγαλε άχνα!

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όφειλε κατά την συνάντηση της με την Καγκελάριο Μέρκελ να επιμείνει στην εθνική γραμμή διεκδίκησης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019 και τις ρηματικές διακοινώσεις του Ιουνίου 2019 και του Ιανουαρίου 2020, θέτοντας στην Καγκελάριο της Γερμανίας ευθέως το ζήτημα των γερμανικών οφειλών.

Δυστυχώς η κυρία Σακελλαροπούλου απέδειξε όχι απλώς ότι είναι ακατάλληλη, αλλά η συμπεριφορά της είναι άκρως επιζήμια για τα εθνικά μας θέματα. Δεν είναι στην «διακριτική ευχέρεια» της προέδρου η αναφορά στην ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και σε ρηματικές διακοίνωσης της ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι υποχρέωση.

Ειδικά όταν η επίσκεψη αυτή γίνεται ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ και η συγκεκριμένη συνάντηση με την πρόεδρο γίνεται μόλις μία ημέρα μετά. Η πρόεδρος δυστυχώς, ντρόπιασε την Ελλάδα.

Η προκλητική αναφορά στα μνημόνια
Η αναφορά της δε στο μνημόνιο και την στάση της Γερμανίας, μόνο ως φάρσα μπορεί να εκληφθεί. Ήταν η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως μέλος του ΣτΕ όταν με τη θετική ψήφο της υποστήριξε ότι το πρώτο Μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και διεθνείς συμβάσεις! Το πρώτο μνημόνιο που απετέλεσε την αρχή της σύγχρονης ελληνικής γενοκτονίας που ζούμε μέχρι σήμερα. Με πρωτοφανή μείωση πληθυσμού και αύξηση του δημόσιου χρέους που καθιστά πλέον την Ελλάδα την πιο χρεωμένη χώρα παγκοσμίως.

Η κυρία Σακελλαρόπουλου άλλωστε ήταν πρόεδρος του ΣτΕ, όταν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων «τεκμηριώνεται επαρκώς».

Τι ακριβώς λοιπόν ήθελε να πει η κυρία Σακελλαροπούλου;

Δείτε τι είχε πει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αντίστοιχη συνάντηση με την καγκελάριο, θέτοντας ευθέως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, απαιτώντας την άμεση προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο για την εξόφληση τους!

Συγκρίνετε με την σημερινή θλιβερή εμφάνιση:

πηγή : newsbreak.gr