Καινοτόμο παρατηρητήριο πουλιών στη λιμνοθάλασσα σχεδιάζει ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών

To Σάββατο 23.10.2021 πραγματοποιήθηκε η 1η επίσκεψη γνωριμίας της ερευνητικής ομάδας του τμήματος Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, τόσο με το Messolonghi By Locals όσο και με τη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου Αιτωλικού και συγκεκριμένα τη Λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας.

Οι ντόπιοι από διάφορα επιστημονικά πεδία (γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος αρχιτέκτονες), μέλη του Messolonghi By Locals περιήγησαν την ερευνητική ομάδα στη λιμνοθάλασσα, επισκέφτηκαν το Μουσείο Άλατος – Salt Museum και στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στον #ΤοπικόΚόμβο_LocalHUB όπου συζητήθηκαν ακόμη πιο αναλυτικά οι απορίες που είχαν οι φοιτητές-ερευνητές.

Στόχος της επίσκεψης στο πεδίο ήταν η ερευνητική ομάδα να γνωρίσει τις πολλές ευαίσθητες παραμέτρους που υπάρχουν σε ένα σπάνιο οικόσυστημα όπως αυτό της λιμνοθάλασσας και έτσι να τις λάβουν υπόψιν στο σχεδιασμό του παρατηρητηρίου.Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί το Messolonghi By Locals και έχει τίτλο: «Σχεδιασμός νέου τοπόσημου στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού».

Το έργο είναι αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και έχει ως αντικείμενο τον συμμετοχικό σχεδιασμό ενός καινοτόμου παρατηρητηρίου πουλιών στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού που θα λειτουργεί ως νέο τοπόσημο για την πόλη του Μεσολογγίου. Για τον σχεδιασμό του παρατηρητηρίου θα εφαρμοστούν καινοτόμες τεχνολογίες που διερευνώνται σε βάθος στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πανεπιστήμιου Πατρών.

Το έργο υλοποιείται υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.