Στο περίμενε για μια ΜΕΘ 73 ασθενείς στην Ελλάδα!

Τρομάζουν οι δείκτες της πανδημίας, με το ένα «μαύρο» ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο, την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν ήδη ξεπεράσει τα όριά τους, εκπέμποντας αγωνιώδες σήμα κινδύνου.

Το MEGA αποκαλύπτει ότι 73 ασθενείς περιμένουν να βρεθεί ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Προβληματισμός προκύπτει από τα στοιχεία που φέρνει στο φως το MEGA, σύμφωνα με τα οποία χθες, στις 19:30 το απόγευμα, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν σε κοινό θάλαμο νοσηλείας ή ράντζο, περιμένοντας προκειμένου να μπουν σε ΜΕΘ. Στη λίστα αναμονής υπάρχουν και άνθρωποι που περιμένουν για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ από την 01/11.

Σημειώνεται ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid αλλά και από άλλα νοσήματα. Εκ των 73 συμπολιτών μας που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, οι 50 είναι στην Αττική.

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ίδια φροντίδα εκτός ΜΕΘ. Οι υγειονομικές ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας. Το φωνάζαμε από τον Αύγουστο, αυξήσαμε τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, βλέπαμε το κακό να έρχεται και είχαμε προειδοποιήσει», σχολίασε ο κ. Καπραβέλος.

πηγή : euro2day.gr