Δεν εκπέμπουν ένα μήνυμα οι ειδικοί

Τo έχουμε σχολιάσει και άλλες φορές, αλλά δυστυχώς ουδείς από όσους υποτίθεται ότι «σκίζονται» για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος δείχνει να θορυβείται. Το μήνυμα που πρέπει να πηγαίνει στο κόσμο πρέπει να είναι ένα και πολύ συγκεκριμένο. Όλοι αυτοί οι ειδικοί που παρελαύνουν εδώ και ενάμιση χρόνο στα κανάλια πολλές φορές δεν λένε τα ίδια πράγματα.

Πράγμα που είναι πολύ καλό για την επιστήμη σε συνθήκες αμφιθεάτρου και εργαστηρίου, γιατί η επιστήμη μέσα από την αμφισβήτηση και τη διαφωνία κατήγαγε προόδους. Οι διαφορετικές γνώμες όμως σε δημόσια θέα δεν βοηθούν. Το λέμε αυτό γιατί ακούσαμε τον καθηγητή Πνευμονολογία και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, να λέει ότι θα μπορούσε η τρίτη δόση του εμβολίου να επισπευστεί και να γίνεται στους τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι σωστό, μπορεί να υπάρχουν μελέτες που να το υποδεικνύουν. Δεν είμαστε ειδικοί και δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Αλλά δεν μπορεί να λέγεται δημόσια.

Γιατί, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση ανοίγει στους έξι μήνες, για την ακρίβεια στους πεντέμισι έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους. Οι διαφορετικές γνώμες –όταν διατυπώνονται από τηλεοράσεως-δημιουργούν σύγχυση, αμφιβολία, ερωτηματικά και δεν επιτυγχάνουν το στόχο, που υποτίθεται πως είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών.