Εργαζόμενοι Δήμου Μεσολογγίου : Η δημοτική αρχή ψάχνει «αποδιοπομπαίους τράγους»

Η δημοτική αρχή ψάχνει «αποδιοπομπαίους τράγους» για να καλύψει τις αδυναμίες της και την έλλειψη επιχειρημάτων και αξιόπιστων λύσεων. Ψάχνει τρόπο να εφαρμόσει την αδιέξοδη πολιτική της, που μάλλον τελικά κρύβει τον κρυφό πόθο του δημάρχου, για ιδιωτικοποιήσεις, μέσω της εσκεμμένης απαξίωσης των υπηρεσιών του Δήμου. Αυτή την εκτίμηση κάνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Μεσολογγίου σε ανακοίνωσή του μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε ξανά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Θέτει μάλιστα μια σειρά από ερώτημα για τις τελευταίες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής:
• Πως εξηγείται το γεγονός να θέτει την σωματική ακεραιότητα και υγεία των εργαζόμενων σε κίνδυνο; (όπως π.χ. οι πιέσεις για παράνομη είσοδο και εργασίες με βαριά μηχανήματα στον ακατάλληλο και επικίνδυνο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου που καίει ακόμη, με αποτέλεσμα το εσωτερικό μέρος των κυττάρων να γίνεται σαθρό, οπότε ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο να καταρρεύσει όλο, μαζί με όποιο όχημα βρίσκεται στο πάνω μέρος του)
• Πως εξηγείται το γεγονός ότι θέτει την ατομική ελευθερία των εργαζομένων σε κίνδυνο; (όπως με την παρ’ ολίγον σύλληψη των οδηγών απορριμματοφόρων που παρανόμως εξαναγκάζονταν να εισέλθουν στον μη νόμιμο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, ενέργεια που εν γνώσει της δημοτικής αρχής θα οδηγούσε τους συναδέλφους στην σύλληψή τους, κάτι που ευτυχώς αποτρέψαμε)
• Πως εξηγείται το γεγονός των ψυχολογικών πιέσεων προς τους εργαζομένους; (π.χ. με συνεχόμενες πιέσεις με παράτυπες ή παράνομες εντολές)
• Πως εξηγείται ο προπηλακισμός και εκβιασμός εργαζομένων (όπως εσχάτως του Προέδρου;)
• Πως εξηγείται το γεγονός της λάσπης στον ανεμιστήρα και της άτυπης και παράτυπης απόδοσης ευθυνών, όχι μέσω επίσημων διαδικασιών που προβλέπονται από τον νόμο, αλλά από επιχειρούμενα λαϊκά δικαστήρια, άλλων εποχών; (όπως επιχειρήθηκε εντός του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που εκτός των άλλων απειλήθηκαν ο Διευθυντής και ο Προϊστάμενος του τομέα καθαριότητας). Δεν είναι τυχαίο ότι συνάδελφος μετά από την πίεση και την λάσπη οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με καρδιολογικά συμπτώματα!
• Πως εξηγούνται οι συνεχείς παράνομες μετακινήσεις προϊσταμένων; (πρόσφατα ακυρώθηκαν μετά από ενέργειες του σωματείου τρεις από αυτές και στο παρελθόν είχαν καταπέσει άλλες τόσες)

«Αλήθεια δεν ξέρουμε τι άλλο έχουμε να περιμένουμε! Τα έχουμε δει όλα; ή υπάρχει και συνέχεια στο σενάριο; Σασμός; Άγριες μέλισσες; Νονός; Big brother; Survivor; Τι;» καταλήγει με δηκτικό τρόπο το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.