Οι πολύτεκνοι του Αγρινίου για το δημογραφικό θυμίζουν στον Μητσοτάκη τον… πατέρα του

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων με επιστολή του στον πρωθυπουργό ζητά κίνητρα και μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Αξιοσημείωτη όμως είναι η αναφορά του Συλλόγου στις πρωτοβουλίες που είχε πάρει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός τη δεκαετία του 1990.

«Η αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσουμε το διάστημα της Πρωθυπουργίας του αειμνήστου Κων/νου Μητσοτάκη (πατρός σας), ο οποίος θεσμοθέτησε πολλά και ωφέλιμα μέτρα και κίνητρα υπέρ του θεοσύστατου θεσμού της οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης, καμία από τότε Κυβέρνηση δεν συνέχισε την ίδια ευεργετική πολιτική, αντιθέτως μάλιστα κατήργησαν ένα-ένα όλα τα κίνητρα υπέρ των πολυτέκνων με αποκορύφωμα την κατάργηση της πενιχρής ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης Μητέρας (88 Ευρώ μηνιαίως) επί πρωθυπουργίας κ. Αντωνίου Σαμαρά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος στην επιστολή του και καλεί τον Κυριακό Μητσοτάκη να σκεφθεί μακροπρόθεσμα.

«Φέτος γιορτάσαμε τα διακόσια χρόνια από την απελευθέρωση της Πατρίδας μας τιμώντας τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας, οι οποίοι θυσίασαν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Σκεφθήκατε άραγε κύριε Πρωθυπουργέ τι θα γιορτάσουν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων όχι μετά από διακόσια αλλά από εκατό χρόνια αν συνεχιστεί η ίδια αντιοικογενειακή, αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική;» αναρωτιέται ο Σύλλογος Πολυτέκνων.