Νοσοκομείο Αγρινίου : Μετακινήσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας – Περιορισμός στα χειρουργεία

Σε εξέλιξη το plan β
Φρένο δεν μπαίνει στα νέα κρούσματα, που καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία και ούτε φυσικά στις νοσηλείες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr τις τελευταίες ημέρες στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου νοσηλεύονται με covid πάνω από 70 ασθενείς. Και δυστυχώς όσο δε διαφαίνεται μια μείωση των νέων κρουσμάτων είναι βέβαιο ότι η πίεση στα Νοσοκομεία θα συνεχιστεί και οι ανάγκες για κλίνες covid θα μεγαλώσουν.

Πλέον για τη διαχείριση του νέου «κύματος» νοσηλειών στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχει αποφασιστεί οι κλίνες covid να αυξηθούν κατά 15 και να φτάσουν τις 60. Παράλληλα όμως, όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι τέτοια εποχή, το Νοσοκομείο Αγρινίου ενισχύεται και με προσωπικό που μετακινήθηκε από το Κέντρο Υγείας Αγρινίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για έξι συνολικά άτομα, κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, που θα καλύψουν έκτακτες ανάγκες στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και στην περίοδο του lockdown το Υπουργείο Υγείας ζήτησε με έγγραφό του από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας τον περιορισμό των χειρουργείων κατά 80%, πράγμα που σηματοδοτεί με τον πλέον ηχηρό τρόπο την επιστροφή του συστήματος υγείας στη μονοθεματική λειτουργία.
Καθώς όμως οι τριψήφιοι αριθμοί ημερησίως των νέων κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζονται (161 νέα κρούσματα χθες) και επειδή δεν μπορεί ουσιαστικά να καταργούνται άλλες κλινικές για να προστίθενται νέες κλίνες covid, εκείνο που προέχει είναι να μπει φρένο στις νέες μολύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τη στιγμή που η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου από τη στιγμή που επαναλειτούργησε δεν καλύπτει τα περιστατικά covid αλλά της λοιπής νοσηρότητας οι διακομιδές ασθενών που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ σε γειτονικά νοσοκομεία αναμένεται να συνεχιστεί.

Μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80% ζήτησε το Υπουργείο Υγείας
Τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω του κορωνοϊού αποκαλύπτει το έγγραφο με το οποίο το υπουργείο Υγείας ζητά να μειωθούν κατά έως και 80% τα τακτικά χειρουργεία. Το σχετικό έγγραφο έστειλε τη Δευτέρα στους διοικητές των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ενώ την αποκάλυψη του εγγράφου έκανε το στέλεχος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτης Παπανικολάου.Στο έγγραφο αναφέρεται ότι από τον περιορισμό εξαιρούνται οι επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία, ενώ τονίζεται ότι θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.