“Συμμαχία για το Μέλλον”: «Η επόμενη μεγάλη βόμβα η ΔΕΥΑΜ…

Η επόμενη μεγάλη βόμβα η οποία θα σκάσει στον Δήμο μας, μετά τον ΧΥΤΑ, είναι η ΔΕΥΑΜ. Αυτή η εκτίμηση γίνεται από τη «Συμμαχία για το Μέλλον». Η παράταξη του Π. Σκαρμούτσου εκτιμά ότι «είναι υπερχρεωμένη, με το χρέος να προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την αδυναμία πληρωμής των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος. Μετά την μεγάλη αύξηση των τιμών του ρεύματος, το χρέος της ΔΕΥΑΜ προβλέπεται να εκτιναχθεί στα ύψη και υπάρχει ορατός κίνδυνος, οι δημότες να πουν σύντομα το νερό νεράκι…»

Σχολιάζει μάλιστα όσα είπε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνοντας : « αφού πρώτα κατηγόρησε την αντιπολίτευση, ακολούθως με μισόλογα ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η ΔΕΥΑΜ μπήκε στην ΕΚΟΙΝ της Περιφέρειας, πράγμα που διαψεύδεται και από την ίδια την Περιφέρεια.Αντί λοιπόν να επιδιωχθεί η εισδοχή της ΔΕΥΑΜ στην ΕΚΟΙΝ της Περιφέρειας, ώστε να μπορεί να παράγει το ρεύμα που καταναλώνει, να απεξαρτηθεί από τους λογαριασμούς ρεύματος και με μια μακροχρόνια ρύθμιση με περίοδο χάριτος, να αντιμετωπίσει τα χρέη της ώστε να επέλθει η οικονομική της εξυγίανση, η δημοτική αρχή έκανε ότι μπορούσε για να την αφήσει εκτός νυμφώνος».

Έστω και την ύστατη στιγμή, σύμφωνα με τη «Συμμαχία για το Μέλλον», η δημοτική αρχή πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συμπεριληφθεί η επιχείρηση στην ΕΚΟΙΝ της Περιφέρειας.