Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου : Να εξαιρεθεί το Αγρίνιο από το άνοιγμα των καταστημάτων στις 10 το πρωί

Με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, ζητά να εξαιρεθεί η πόλη του Αγρινίου από τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που επιβάλλουν άνοιγμα των καταστημάτων στις 10 το πρωί. “Η κίνηση στην αγορά της πόλης μας από τις 6-11-2021 που εφαρμόζονται τα νέα μέτρα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, σε σημείο που να κυκλοφορούν πολύ λιγότεροι συμπολίτες μας από εκείνους που κυκλοφορούσαν στο τυπικό lockdown της ίδιας ακριβώς περιόδου το 2020” επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

Αναλυτικά η επιστολή:
Με αφορμή την ΚΥΑ 72486 της 20-11-2021 η οποία προβλέπει μεταξύ των άλλων μέτρων και την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς και στην πόλη του Αγρινίου,το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θέλει σας γνωρίσει τα πιο κάτω.

Στην πόλη του Αγρινίου η μετακίνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η κίνηση στην αγορά της πόλης μας από τις 6-11-2021 που εφαρμόζονται τα νέα μέτρα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, σε σημείο που να κυκλοφορούν πολύ λιγότεροι συμπολίτες μας από εκείνους που κυκλοφορούσαν στο τυπικό lockdown της ίδιας ακριβώς περιόδου το 2020. Κατά συνέπεια δεν δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού οι οποίες θα επέβαλλαν την έναρξη λειτουργίας της αγοράς στις 10 το πρωί,όπως μπορεί κάποιος να κατανοήσει και να δικαιολογήσει την εφαρμογή του μέτρου στα πολύ λίγα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.

Επίσης να τονίσουμε ότι η αγορά του Αγρινίου απευθύνεται και στην ενδοχώρα τουNομού(κωμοπόλεις,χωριά) οι κάτοικοι της οποίας συνήθως προγραμματίζουν να επισκέπτονται την πόλη μας τις πρωινές ώρες. Για όλους τους παραπάνω λόγους σας ζητάμε να εξαιρεθεί από το μέτρο ανοίγματος της αγοράς στις 10 το πρωί η πόλη του Αγρινίου, ιδιαίτερα δε εν όψει της εορταστικής περιόδου, στην οποία όλοι οι συνάδελφοι έχουν πλέον εναποθέσει τις όποιες ελπίδες τους για αύξηση της κίνησης,για να μπορέσουν οι μικρές επιχειρήσεις να πάρουν μια μικρή ανάσα και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ