Νοσοκομείο Αγρινίου : Εξαντλείται το plan b…. Διακομιδές το plan c….

Για μια ακόμη φορά η δυνατότητα του Νοσοκομείου Αγρινίου να νοσηλεύσει ασθενείς με covid εξαντλείται. Τη δεδομένη χρονική στιγμή από τις 60 διαθέσιμες κλίνες οι 58 είναι κατειλημμένες, ενώ καταγράφεται συνεχώς αυξητική τάση των ασθενών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο.

Το προσωπικό του νοσοκομείου και ιδίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του παθολογικού τομέα δίνει κυριολεκτικά μάχη όλο το 24ωρο, προκειμένου να ανταπεξέλθει στον τεράστιο όγκο των ασθενών καθώς επίσης και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Γιώργος Αλμπάνης, αλλά και η Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Ελένη Σούκη, καθώς και μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου, βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με το προσωπικό της κλινικής covid, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό στη μάχη με αυτό το νέο κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο είναι δεδομένο πια ότι και το προσωπικό πλέον βρίσκεται στα όριά του. Κυρίως όμως για άλλη μία φορά στα όρια του βρίσκεται συνολικά το νοσοκομείο καθότι αυτή τη στιγμή ουσιαστικά έχει εξαντληθεί και το plan b του νοσοκομείου, καθώς η πτέρυγα που άνοιξε τις προάλλες και πρόσθεσε 15 ακόμα κλίνες στη μάχη με τον covid είναι και αυτή πλέον κατειλημμένη από ασθενής.

Όσο τα νέα κρούσματα δεν μειώνονται το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, όπως συμβαίνει ήδη και για τους ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ covid, καθώς η προοπτική να προστεθούν και άλλες κλίνες covid μοιάζει αρκετά δύσκολη, λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.