Για την Κτηνιατρική η επόμενη «μάχη» Αγρινίου – Μεσολογγίου

Συνάντηση με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με το μέλλον της Γεωπονικής Σχολής είχε ο Φορέας Ελεύθερων Πολιτών. Μεταξύ άλλων ο Φορέας πρότεινε την ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής η οποία σχετίζεται με τη Γεωπονική Σχολή, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν έτοιμες κτιριακές εγκαταστάσεις και μεγάλη έκταση για την ανάπτυξή της και θα είναι μεγάλη η προσφορά της σε μια περιφέρεια με πολύ μεγάλο ζωικό κεφάλαιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φορέα «ο κ. Πρύτανης δέχτηκε θετικά την πρότασή μας για τμήμα Κτηνιατρικής και δήλωσε ότι μπορεί να γίνει εφ’ όσον υπάρξει η ανάλογη χρηματοδότηση, ο απαραίτητος εξοπλισμός και να πλαισιωθεί με μέλη ΔΕΠ και το αναγκαίο προσωπικό».

Πράγματι ο Πρύτανη πρόσφατα αναφέρθηκε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δημιουργίας Κτηνιατριακού Τμήματος, το οποίο όμως παραπέμπεται σε μελλοντικό χρόνο –εντός πενταετίας- καθώς ακόμη εκκρεμεί το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών. Ωστόσο αυτή η πρόταση υπάρχει και από την πλευρά του Αγρινίου, με ορισμένους μάλιστα να πιστεύουν ότι η αναφορά του Πρύτανη για Κτηνιατρική στην Αιτωλοακαρνανία αφορούσε το Αγρίνιο. Ίσως τελικά η επόμενη «μάχη» Αγρινίου και Μεσολογγίου θα είναι για την Κτηνιατρική.