Παπαναστάσης: Καλά καρφωμένες στον τοίχο του Νοσοκομείου Αγρινίου οι ταμπέλες με τα ονόματα των Υπουργών της ΝΔ

Ξεσπάθωσε (και με το δίκιο του) ο βουλευτής του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Αγρινίου

Στις πλευρές ενός “απάνθρωπου συστήματος Υγείας που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις” αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του κόμματος για την Υγεία.

Μεταξύ άλλων έφερε ως παράδειγμα το Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου πολλά από τα προβλήματά του καταγράφονται πριν από την εποχή της πανδημίας, ενώ παρά το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του συστήματος υγείας, τα προβλήματα αυτά όχι μόνο παραμένουν αλλά οξύνονται. Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ περιγράφοντας την εικόνα του Νοσοκομείου Αγρινίου στο διάστημα της πανδημίας δεν παρέλειψε να σημειώσει με νόημα ότι “οι μαρμάρινες ταμπέλες όμως που γράφουν τα ονόματα των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας που πέρασαν, είναι καλά καρφωμένες στον τοίχο….”

Ο Ν. Παπαναστάσης ανέφερε συγκεκριμένα : “Νοσοκομείο Αγρινίου: ξενοδοχειακές υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου. Νοσοκομειακές; Το λένε «νοσοκομείο του θανάτου». Πριν μερικούς μήνες έκλεισε η μονάδα εντατικής θεραπείας. Όποιος έμπαινε ζωντανός έβγαινε πεθαμένος έξω. Τραγικές καταστάσεις. Δραματική υποστελέχωση, οργανογράμματα του νοσοκομείου που πάνε πίσω σε δεκαετίες, δανεισμένα από άλλο νοσοκομείο. Οι μαρμάρινες ταμπέλες όμως που γράφουν τα ονόματα των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας που πέρασαν, είναι καλά καρφωμένες στον τοίχο…. Δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Στο κόκκινο η δυνατότητα νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού. Ήδη οι ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία όμορων νομών. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για περιστατικά για περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ ή σε απλές κλίνες covid. Κι εδώ οι εργολάβοι, έχουν μαζευτεί και σπρώχνει ο ένας τον άλλον στην πύλη του νοσοκομείου για να αναλάβουν τις θέσεις στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη από τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή αυτούς που στις 31 Δεκεμβρίου θα τους πετάξετε στον δρόμο. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κρατάει με νύχια και με δόντια ζωντανή τη δυνατότητα περίθαλψης περιστατικών covid”.