Συνδρομή ζητά ο Κ. Λύρος για τις καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, προς τους Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ σχετικά με τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς ανέμους μεταξύ 29 & 30 Νοεμβρίου 2021. Στην επιστολή ο Δήμαρχος αιτήθηκε την συνδρομή των προαναφερθέντων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των υποδομών.

Το περιεχόμενο της επιστολής αναλυτικά:
Αξιότιμοι,
Ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου έχει περιέλθει για μια ακόμη φορά σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε από τις ζημιές εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των πολύ ισχυρών ανέμων, που εκδηλώθηκαν 29 & 30 Νοεμβρίου 2021.

Η πρώτη εικόνα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πλημμυρικά φαινόμενα και ζημιές στην περιοχή Τουρλίδας , στην παλαιά εθνική οδό Μεσολογγίου – Ιωαννίνων στην περιοχή «Ζεστή», στο Χαλίκι Αιτωλικού κ.α. όπως θα μπορέσετε να δείτε και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες στο παραλιακό μέτωπο του Μεσολογγίου έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές ενώ το οδόστρωμα χρειάζεται άμεσες επεμβάσεις αποκατάστασης.Ο δήμος μας είναι ένας απ’ αυτούς που επανειλημμένως αντιμετωπίζουν πλημμύρες είτε εντός των πόλεων (Μεσολόγγι, Αιτωλικό) είτε στις αγροτικές περιοχές των Οινιαδών.

Με συνεχή και εμπεριστατωμένα υπομνήματα ο Δήμος Ι.Π Μεσολογγίου έχει εκθέσει την κατάσταση σε κάθε αρμόδιο φορέα και την ανάγκη επείγουσας προώθησης των αντιπλημμυρικών της Ιόνιας Οδού και διάθεσης μηχανημάτων και πιστώσεων για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών.Η αποκατάσταση όλων αυτών των συσσωρευμένων ζημιών είναι δύσκολη από το δήμο μας με τα λίγα μέσα που διαθέτει.

Αξιότιμοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι σε προγενέστερες επιστολές έχουμε αιτηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση και την προμήθεια μηχανημάτων για την διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας της πολιτικής προστασίας του δήμου μας για την αποτροπή και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης.Για το λόγω αυτό αιτούμαστε την συνδρομή σας με οποιονδήποτε τρόπο. Ευελπιστώ σε θετική αποδοχή των παραπάνω αιτημάτων μας

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου
Κώστας Λύρος