Τιμωρητικός εμβολιασμός: Αυτοαναίρεση με δύο λέξεις!

Εντάξει η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, εξάλλου η ίδια έχει παραδεχθεί ότι έχει πάρει σε κάποιες περιπτώσεις καθυστερημένες αποφάσεις. Εξάλλου, μια τέτοια, όπως αποδεικνύεται, ήταν και η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60.

Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει ούτε στο σακί ούτε στο σακούλι, που λένε στο χωριό. Όταν το καλοκαίρι η κυβέρνηση έδωσε bonus στους 18άρηδες να εμβολιαστούν έλεγε ότι αυτό είναι δωροδοκία. Τώρα που βάζει πρόστιμο η κυβέρνηση σε όσους 60άρηδες δεν εμβολιαστούν, λένε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι τιμωρία. Αν όντως πιστεύεις ότι τα εμβόλια είναι ένα δώρο της επιστήμης και ένα από τα σημαντικότερα όπλα κατά της πανδημίας, πως είναι δυνατόν να μιλά για τιμωρητικό εμβολιασμό. Η φράση από μόνη της είναι αντιφατική και αυτοαναιρούμενη.

Δεν μπορεί να υπάρχει τιμωρητικός εμβολιασμός. Ή συμφωνείς με το μέτρο, συμφωνείς με τον εμβολιασμό, εν προκειμένω της πιο ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας, συμφωνείς δηλαδή με τα εμβόλια ή δεν συμφωνείς και είσαι αντιεμβολιαστής… Γιατί μόνο κάποιος αρνητής, κάποιος αντιεμβολιαστής θα χαρακτήριζε τιμωρητικό τον εμβολιασμό, θεωρώντας ότι τα εμβόλια είναι κάτι κακό και άρα μπορούν να λειτουργήσουν ως τιμωρία.