Περιοδεία του Ν. Παπαναστάση στη Ναύπακτο

Σειρά επαφών σε χώρους δουλειάς, υπηρεσίες και εκπροσώπους φορέων, στη Ναύπακτο και σε γύρω από την πόλη περιοχές, πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ του κόμματος.

Την Παρασκευή, επισκέφθηκε τις ιχθυοκαλλιέργειες του «Νηρέα», όπου συνομίλησε με εργαζόμενους της επιχείρησης. Αναδείχθηκαν προβλήματα που επικρατούν στο χώρο, όπως τα ζητήματα με την υπογραφή των νέων, ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όπως τονίστηκε, λόγω εξαγοράς της εταιρείας από τη «Σελόντα» και σύμφωνα και με το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, όποιος δεν υπογράψει δεν προσλαμβάνεται στη νέα εταιρεία, απειλούμενος ουσιαστικά με απόλυση.

Τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το Πυροσβεστικό Σώμα, αναδείχθηκαν και στην Υπηρεσία στη Ναύπακτο. Όπως σημειώθηκε η Υπηρεσία της Ναύπακτου, έχει χώρο ευθύνης ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες στρέμματα από φωτιά, πλημμύρες κλπ συν τη Γέφυρα και την Ιόνια Οδό, όπου μόνιμα σταθμεύει όχημά της εκεί. Αυτά, την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού, ζητήματα εξοπλισμού και άλλα προβλήματα. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας – Δωρίδας. Στην αναφορά τους, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών στάθηκαν στην αναδουλειά που τους «τσακίζει», τα χρέη που δεν μειώθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, στις αυξήσεις στο ρεύμα, τα προβλήματα απ’ το παραεμπόριο, εκτιμώντας ότι συνολικά δύσκολα μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη.

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σωματείο Μουσικών «Ορφέας», που από τους εκπροσώπους της Διοίκησής τους τονίστηκε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων τους παραμένει ουσιαστικά δύο χρόνια χωρίς δουλειά λόγω των μέτρων για την πανδημία. Επισημάνθηκε ότι για όλο αυτό το διάστημα έλαβαν επίδομα μόνο για τέσσερις μήνες και αυτό, με μεγάλη καθυστέρηση.Από το σύνολο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟ Ναυπάκτου, αναδείχθηκε ο προβληματισμός γύρω από τα συνολικά προβλήματα αλλά και τη συμμετοχή όλων στα σωματεία, τους συλλόγους τους, την πορεία, δράση και προσανατολισμό, που αυτά πρέπει να έχουν. Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαναστάσης, στις παρεμβάσεις του παρότρυνε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ, με βάση το κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής, που ανέλυσε σε όλες τις συναντήσεις του.Ταυτόχρονα κάλεσε σε οργάνωση στα συνδικάτα και τους συλλογικούς φορείς τους και πάλη, με βάση τα σύγχρονα αιτήματα και ανάγκες των εργαζομένων, του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων. Στάθηκε ταυτόχρονα στα παραδείγματα του αγώνα κλάδων εργαζομένων, όπως στην e-food και την COSCO, σημειώνοντας και την ανάγκη συνέχισης της πάλης σε αντίστοιχη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια της παρουσία του στο νομό, ο Νίκος Παπαναστάσης, μίλησε την Κυριακή στο Καινούργιο Τριχωνίδας, όπου τόνισε ότι: «Ήρθε η ώρα, όλοι εσείς που ανησυχείτε, που δε συμβιβάζεστε με τη σημερινή κατάσταση, που έχετε πλέον την πείρα και ξέρετε, πως δεν υπάρχουν «σωτήρες», όλοι εσείς που αναζητείτε διέξοδο, ήρθε η ώρα να πάρετε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Τώρα ήρθε η ώρα για όλους και όλες σας. Να κάνετε το βήμα. Αυτό που πριν δεν είχατε καν σκεφτεί ή μπορεί και να είχατε απορρίψει. Να σταθείτε στο πλάι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.»