Η επίδοση Λοβέρδου στην Αιτωλοακαρνανία στα υπέρ του Κωνσταντόπουλου

Στην επόμενη μέρα όλοι αναζητούν νικητές και χαμένους. Η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ θα έχει ως φαίνεται αρχηγό το Νίκο Ανδρουλάκη και μεγάλο χαμένο το Γιώργο Παπανδρέου, που αν και πρώην πρωθυπουργός και γιος του ιδρυτή του κόμματος, έμεινε περίπου 10 μονάδες πίσω.

Στην Αιτωλοακαρνανία όπου τα παπανδρεϊκά ερείσματα διαχρονικά είναι ισχυρά και ιδίως στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τηρουμένων των αναλογιών δύσκολα θα συμπεριληφθεί στους χαμένους της επόμενης ημέρας. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατάφερε στην Αιτωλοακαρνανία, που σε προγενέστερη φάση δεν μπορεί να πει κανείς ότι είχε κάποια ιδιαίτερα ερείσματα, να έρθει δεύτερος με 500 περίπου ψήφους λιγότερες από το Γιώργο Παπανδρέου και να υπερκεράσει το μεγάλο νικητή, Νίκο Ανδρουλάκη, που κατετάγη τρίτος.

Αυτό το αποτέλεσμα για τον Ανδρέα Λοβέρδο, που είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις του πανελλαδικά, δεν ήρθε τυχαία, ήρθε προφανώς με τη στήριξή του τοπικού βουλευτή του κόμματος. Που ουσιαστικά πάλεψε μόνος του απέναντι σε μία πλειάδα σημαντικών στελεχών, ιδίως από το χώρο της αυτοδιοίκησης, που στήριζαν το Γιώργο Παπανδρέου. Εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης επικυρώσει την εκλογή του στο δεύτερο γύρο των εκλογών ως νέος αρχηγός του κόμματος, σίγουρα θα έχει τη δυνατότητα να αναλύσει τα αποτελέσματα σε κάθε επιμέρους περιοχή και να διαπιστώσει τη δυναμική των στελεχών του κόμματος. Στη Αιτωλοακαρνανία πάντως ο Δ. Κωνσταντόπουλος θα μετρηθεί αναλόγως αφού κατάφερε σε μια παπανδρεϊκή περιοχή, απέναντι σε τόσους “εχθρούς” και απέναντι στο ρεύμα υπέρ του Ανδρουλάκη να τον βγάλει δεύτερο σχεδόν… από το πουθενά…