19 χρόνια κάθειρξη για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Σε κάθειρξη 19 ετών καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο του Βάλτου που είχε διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2021 σε βάρος ενός ηλικιωμένου ζεύγους.

Η δίκη που είχε ξεκινήσει τυπικά στις 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Αγρινίου, με την ετυμηγορία και την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων. Αξιοσημείωτο της δίκης ήταν ότι διεξήχθη χωρίς παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι στους τρεις συλληφθέντες έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και ληστείας κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα. Σημειώνεται ότι λίγους μήνες μετά έφυγε από τη ζωή και η 85χρονη σύζυγός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις είχαν αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (την αποφυλάκισή τους δηλαδή) με αιτιολογικό ότι δεν βρέθηκε δικό τους DNA στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού. Το DNA που εντοπίστηκε στα προς εξέταση δείγματα ανήκει μόνο στα θύματα και όχι στους κατηγορουμένους και αυτό έχει γίνει πλέον μια βασική παράμετρος, στην οποία βασίστηκε η υπεράσπιση.

Ωστόσο καταλυτικό ρόλο στην ετυμηγορία του Δικαστηρίου φαίνεται ότι έπαιξε το γεγονός ότι οι δράστες αναγνωρίστηκαν από την 85χρονη στην κατάθεσή της. Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους δράστες είναι ανιψιός της 85χρονης και οι άλλοι δύο αδέλφια μεταξύ τους.