Γ. Βαρεμένος: Παίρνουν αποφάσεις μέσα σε γραφεία με κλειστά τα παράθυρα

Δίκαιες οι διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου στο Αγρίνιο, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος για τις αντιδράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αναφορικά με το παραλογισμό να ανοίγουν τα καταστήματα στις 10 το πρωί ως μέτρο κατά της πανδημίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του :
Δικαίως διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου στο Αγρίνιο για την απόφαση να ανοίγουν τα καταστήματα τους μετά τις 10 το πρωί. Ακόμη και να μην ίσχυε το επιχείρημά τους ότι η αστική συγκοινωνία είναι ελλιπούς πληρότητας – που φαίνεται να ισχύει- το μέτρο θα έπρεπε να είναι αντίστροφο να κατευθύνεται δηλαδή στην κατανομή του φόρτου στα λεωφορεία. Άσε που τα super markets που εξακολουθούν να πουλάνε είδη του λιανεμπορίου, ανοίγουν κανονικά από τις 8 το πρωί.

Απ’ ότι φαίνεται κάποιοι αρμόδιοι παίρνουν τις αποφάσεις μέσα σε γραφεία με κλειστά τα παράθυρα προς την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, ιδίως εκείνων που έρχονται από τα χωριά στην πόλη νωρίς το πρωί για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και να επιστρέψουν. Μπροστά σε μια αγορά που στενάζει κάτω από την παρατεταμένη έξαρση της πανδημίας, οι κυβερνώντες επαναλαμβάνουν ότι δεν πρόκειται να ισχύσει lockdown, αγνοώντας επιδεικτικά ότι ορισμένα μέτρα μπορούν να οδηγούν σε ένα ιδιόμορφο lockdown με περαιτέρω καταστροφικά αποτελέσματα για μια μικρομεσαία τάξη που σφαδάζει βιώνοντας ένα παρατεταμένο υπαρξιακό δράμα.