«Πώς βρήκε κρεβάτι ο Μητροπολίτης Κοσμάς;» Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ στις κλίνες ΜΕΘ για επώνυμους

Για fake news μιλά το Υπουργείο

Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία, ότι υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ που κρατούνται ειδικά για επωνύμους και δίνει και παραδείγματα. Αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση του ανεμβολίαστου και αρνητή του κορονοϊού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, που βρήκε ΜΕΘ αμέσως, ενώ άλλοι ασθενείς περιμένουν ώρες ή και ημέρες.
Αλλά και το παράδειγμα του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα- χωρίς να αναφέρει το όνομά του- που επίσης είναι ανεμβολίαστος και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ, αν και η κατάστασή του, σύμφωνα και με τους συνεργάτες του δεν επιβάλει διασωλήνωση αλλά απλώς χορήγηση οξυγόνου.

Χαρακτηριστικά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο dikaiologitika.gr:
“Αφού η ΠΟΕΔΗΝ έχει άδικο με ποια κριτήρια έβαλαν στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του Σωτηρία τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά και γνωστό δημοσιογράφο αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είναι και μη εμβολιασμένοι, σε αντίθεση με τόσους ασθενείς που περιμένουν στη λίστα; Να μας απαντήσει πόσοι επώνυμοι υπάρχουν στην λίστα αναμονής;”. Ο Μιχάλης Γιαννάκος “έδειξε” τον Γιώργο Τράγκα ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του “Σωτηρία”. Παράλληλα ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι βάσει των επισήμων στοιχείων 600 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 714, θα έπρεπε όλα τα κρεβάτια να είναι γεμάτα, όμως έχουμε 647 και τα 47 κρεβάτια είναι κενά.Διερωτήθηκε με νόημα “Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πλεύρης θα έβρισκε κρεβάτι ο 58χρονος στο Αγρίνιο που περίμενε πάνω από πέντε ημέρες και όχι ο Μητροπολίτης μέσα σε τρεις ώρες”.

Πλεύρης: Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες

Σχολιάζοντας την καταγγελία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε:
“Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάσει ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.
Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν”.

Μπουλμπασάκος: Καμία ΜΕΘ για VIP σε Ευαγγελισμό – Απαράδεκτος χειρισμός με Μητροπολίτη Κοσμά

Επί των καταγγελιών του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, περί ύπαξης ΜΕΘ που παραμένουν «κλειστές» για VIP, τοποθετήθηκε ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Μπουλμπασάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ιατρός επεσήμανε πως στο δικό του νοσοκομείο δεν φυλάσσεται καμία κλίνη ΜΕΘ για συγκεκριμένα πρόσωπα και εξήγησε πως δεν μπορεί να παραβιάζεται η σειρά των διασωληνωμένων καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ισχύουν για το πώς γίνονται οι εισαγωγές. Σχολίασε ωστόσο ο ιατρός ότι ο χειρισμός που έγινε για την εύρεση ΜΕΘ στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ήταν απαράδεκτος. «Δεν ξέρω αν ισχύουν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά αυτά τα ερωτήματα τίθενται ευλόγως, λόγω του περιστατικού με τον Μητροπολίτη (Κοσμά) και της απαράδεκτης διαχείρισης που έγινε».Κάλεσε μάλιστα τα αρμόδια όργανα να πάρουν θέση επί του θέματος.