Ο Μάρτενσον που πάει στα «σίγουρα»

Ο Σουηδός χαφ που προβάρει τη φανέλα του Παναιτωλικού πασάρει με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας και μέσω του Wyscout προκύπτουν «συμπεράσματα» για το τι να περιμένουν οι «κυανοκίτρινοι» από εκείνον.
Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα βρίσκεται από χθες (7/12) ο Γιόχαν Μάρτενσον, καθώς ο Σουηδός χαφ προβάρει τη φανέλα του Παναιτωλικού και όλα δείχνουν πως θα είναι ο αντικαταστάτης του μέγα άτυχου Ιβάν Βαρόνε στον άξονα.

Ο 32χρονος που ξεκίνησε από την Γκάις προέρχεται από «γεμάτες» σεζόν με την Ερεμπρο όπου τα τελευταία χρόνια ήταν (και) αρχηγός της ενώ το 2015 φόρεσε 2 φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και μάλιστα σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ακτή Ελαφαντοστού, σε ένα φιλικό που έγινε τότε στο Αμπου Ντάμπι, Μάλιστα το Αγρίνιο θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, ο δεύτερος εκτός της χώρας του σταθμός του αφού την τριετία 2011-2014 βρίσκονταν στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας που δαπάνησε τότε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ο Μάρτενσον λοιπόν καλείται να… αποδείξει τη θεωρία της απλότητας, τρόπο τινά, αφού για αυτόν τον σκοπό επιλέχθηκε να αποκτηθεί. Box to box, «6αρίζει» μεν αλλά την ίδια στιγμή βοηθά πολύ στο δημιουργικό κομμάτι. Το τελευταίο αποτυπώνεται ανάγλυφα στις επιδόσεις του την τρέχουσα σεζόν, όπως καταγράφηκαν από το Wyscout. Οπου παρατηρείται το φαινόμενο πως «πάει στα σίγουρα», αφού ο Σουηδός πασάρει με ποσοστό επιτυχίας 85,4% (893/1.045) αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι πως δεν αναλώνεται σε κοντινές μεταβιβάσεις.

Ο 32χρονος «εμπιστεύεται» τα πόδια του και βοηθά πολύπλευρα στο δημιουργικό σκέλος, αφού την ίδια στιγμή «καταγράφει» φέτος 63/108 μακρινές πάσες (58,3%) και ευρύτερα 114/177 σωστές στο επιθετικό τρίτο της ομάδας του (64,5%). Αυτόματα τα «καναρίνια» μπορούν να υπολογίζουν πως θα μεταφέρει με «ασφάλεια», σε μεγάλο βαθμό, την μπάλα στην επίθεση.

Βέβαια υπάρχει και το ανασταλτικό κομμάτι. Με 55,8% κερδισμένες «αμυντικές» μονομαχίες στην τρέχουσα σεζόν και λίγο πάνω από τις μισές «εναέριες» (50,5%) αφού διαθέτει μπόι (είναι 1.83), φαίνεται πως μπορεί να «πατήσει» καλά στον άξονα των «κυανοκίτρινων». Οπου στο heat map του φαίνεται ότι παίζει με ανάλογη ευκολία αριστερά και δεξιά.

Μάλιστα εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και γίνουν οι ανακοινώσεις, θα θέσει αυτόματα υποψηφιότητα τουλάχιστον για την αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ που έχει οριστεί για τις 5 Ιανουαρίου, αφού προέρχεται από φουλ δράση.

πηγή : gazzetta.gr