Παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Το Βραχώρι στην Επανάσταση του 1821»

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021στις 19.30, έγινε στο Παπαστράτειο Μέγαρο, με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολυπληθούς κοινού, που προσήλθε στην αίθουσα σύμφωνα με τις οδηγίες για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Το Βραχώρι στην Επανάσταση του 1821».

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ δημιούργησε η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», με θέμα την ιστορία του Βραχωριού, για τα χρόνια πριν και μετά την απελευθέρωση της πόλης. Το ντοκιμαντέρ αυτό ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Για το ντοκιμαντέρ μίλησαν κατά σειράν ο υπεύθυνος του Τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γ.Ε.Α. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, ο Ιωάννης Νεραντζής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης και η Θεοδώρα Καραγεώργου, φιλόλογος, που επιμελήθηκε την ιστορική έρευνα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ, που χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό της αίθουσας.

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη ανέβει στο κανάλι της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στο YouTube, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://youtu.be/F6UO949oxVY, όπου θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φίλοι της τοπικής ιστορίας, είτε γιατί βρίσκονται μακριά, είτε γιατί δεν μπόρεσαν να το δουν την ημέρα της επίσημης προβολής του.