Προγραμματική Σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας» προχώρησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 638.480,00 €από το Ε.Π Δυτική Ελλάδα 2014-2020.

«Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ώστε να εκσυγχρονιστεί, να γίνει πιο φιλικό και να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα στο περιβάλλον προς όφελος των εργαζόμενων, των παραγωγικών φορέων και των επισκεπτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο συνοπτικά περιλαμβάνει:
• Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος, όπου θα τοποθετηθεί εξωτερική η εσωτερική θερμομόνωση ανά περίπτωση.
• Αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες.
• Κατασκευή θερμομόνωσης της οροφής του κτιρίου.
• Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα LED, υψηλότερης απόδοσης και μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης.
• Βελτίωση Αερισμού με Εγκατάσταση μονάδων ανάκτησης θερμότητας.
• Βελτίωση του συστήματος Θέρμανσης – Κλιματισμού.

Ο κ. Π.Τσιχριτζής αναφέρθηκε στη σημασία του έργου: «Με τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται αναβαθμίζεται ποιοτικά η λειτουργία του Επιμελητηρίου. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αγρινίου για την ανταπόκριση και τη στήριξη ώστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου μας».