Ο Βενιζέλος βλέπει… Προεδρία μέσω Ανδρουλάκη

Αληθοφανές, αλλά πολύ πρώιμο σενάριο
Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και η τηρουμένων των αναλογιών μεγάλη προσέλευση, δημιουργεί την προσδοκία για «αναγέννηση» του κόμματος. Την ίδια ώρα όμως η διαφαινόμενη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι του Γ. Παπανδρέου κινητοποιεί και τη φαντασία πολλών για το πώς ακριβώς θα είναι η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

«Τροφή» στη… φαντασία ορισμένων και στα σενάρια έδωσε και ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Mega απαντώντας σε ερώτηση για το ποιοι χωρούν στο κόμμα υπό την ενδεχόμενη ηγεσία του, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε ότι χώρος υπάρχει για όσους «έχουν προσφέρει στο παρελθόν, έχουν ένα δείκτη υψηλής αξιοπιστίας και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό». Με λίγα λόγια ο Ν. Ανδρουλάκης όχι μόνο δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά αντίθετα άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα.

Αυτή η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από πολλούς θεωρήθηκε πως δεν ήταν καθόλου τυχαία. Με την εκλογή του, η πόρτα του κόμματος λένε ότι θα ανοίξει διάπλατα τόσο για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για τον πρώην υπουργό αλλά και για το σύνολο των εκσυγχρονιστών της εποχής Σημίτη. Για τον Βαγγέλη Βενιζέλο όμως το σενάριο λέει πως δεν θα καταδεχτεί να επιστρέψει ως «πολιτευτής» του Νίκου Ανδρουλάκη. Αντίθετα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να θέσει ως όρο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, την εκλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου για Προεδρία της Δημοκρατίας. Αληθοφανές το σενάριο, αλλά από τώρα για το 2025, που είναι η επόμενη εκλογή Προέδρου, δεν είναι πολύ νωρίς…;