Νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου : Επιπεδοποίηση σε υψηλό αριθμό νοσηλευομένων

Όλο και πιο αισθητή γίνεται η λεγόμενη επιπεδοποίηση στην εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Τις τελευταίες ημέρες η εξαίρεση είναι όταν ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, πριν από δύο εβδομάδες όμως αυτός ήταν ο κανόνας. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αυτό το φαινόμενο, της αργής και μικρής έστω μείωσης των κρουσμάτων, έγινε ορατό καθώς στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου είχαμε 12% λιγότερα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Η τάση αυτή φαίνεται ότι συνεχίζεται και η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι θα συνεχιστεί και άλλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πίεση βεβαίως στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας όμως παραμένει, καθώς η μείωση των κρουσμάτων δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα σε μία αντίστοιχη μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων. Σε επίπεδο νοσηλειών στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου αυτή τη στιγμή καταγράφεται μία επιπεδοποίηση στον αριθμό των νοσηλειών, αλλά όχι και μείωση. Έτσι η πίεση παραμένει σε μεγάλο βαθμό κοντά στα όρια αντοχής των δύο Νοσοκομείων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και το σχετικό γράφημα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που καταγράφει τους τις νοσηλείες στα νοσοκομεία της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Αγρινίου τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων στην κλινική covid κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 50 και 55, ενώ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ο αριθμός αυτός κυμαίνεται στους 17 με 18 ασθενείς. Συνολικά δηλαδή στην Αιτωλοακαρνανία ο αριθμός των νοσηλευόμενων κυμαίνεται κοντά στο 70. Η εκτίμηση, που υπάρχει είναι ότι εφόσον συνεχιστεί η έστω αργή μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, σε περίπου ένα δεκαήμερο θα αρχίσει σιγά-σιγά να γίνεται ορατή και μία μείωση στους αριθμούς των νοσηλευόμενων.