Μείζον ζήτημα στο Μεσολόγγι : “Έφυγε” ένας ακόμη αγωγός ύδρευσης

Οι καταστροφές που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση το περασμένο Σαββατοκύριακο στις δύο γέφυρες (την οδική και την παλαιά σιδηροδρομική) στον Εύηνο, έξω από το Μεσολόγγι, έχουν δημιουργήσει μείζον ζήτημα για την υδροδότηση του Μεσολογγίου.

Χθες το απόγευμα αποκόπηκε και ο δεύτερος σιδηροσωλήνας που διέρχονταν πάνω στην γέφυρα του ΟΣΕ στον Εύηνο που τροφοδοτούσε το Μεσολόγγι με νερό.

Πλέον, όπως σημειώνει η ΔΕΥΑΜ σε ανακοίνωσή της, η τροφοδοσία της δεξαμενής γίνεται με τον δεύτερο αγωγό Φ400 από πολυαιθυλένιο, που στηρίζεται στην άλλη γέφυρα, διέλευσης των οχημάτων. Η υδροδότηση πλέον είναι 500 κυβικά την ώρα και υπολείπεται της συνολικά απαιτούμενης, που είναι περίπου 700 κυβικά την ώρα.

Ο τελευταίος αγωγός που παραμένει σε λειτουργία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση και θα υπάρξει διακοπή στην υδροδότηση στις περιοχές Άγ. Θωμά, Μεσολόγγι, Ρέτσινα, Μούσουρα και Ελληνικά.

Σήμερα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ θα ενεργήσουν, για ενώσουν τον κομμένο σιδηροσωλήνα, ώστε να αυξήσουμε τα κυβικά στα 700. Αν δεν συμβεί άλλη ζημιά, καμία διακοπή νερού δεν είναι προγραμματισμένη να γίνει. Η εργασία ένωσης του σωλήνα δεν απαιτεί διακοπή του νερού. Μόνη παράκληση, να περιορίσουμε όλοι την χρήση του νερού, σε μία προσπάθεια να φτάσει για όλους.