Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων : «Με έναρξη στις 10 το πρωί μας εξωθούν σε συνεχόμενα εξαντλητικά ωράρια»

Την άρση της υποχρεωτικής λειτουργίας στις 10 το πρωί και την κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, ζητά με ψήφισμά της ο Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων.

Αναλυτικά το ψήφισμα:
Η κυβέρνηση αρνούμενη για μια ακόμη φορά να αναλάβει τις ευθύνες της για την εξάπλωση της πανδημίας, με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τα νέα μέτρα, φορτώνει για άλλη μια φορά στους επαγγελματίες την αντιμετώπισή της. Αφού μας ανάγκασε να γίνουμε χωροφύλακες στα καταστήματά μας, εδώ και 2 εβδομάδες μας υποχρεώνει να ανοίγουμε στις 10 το πρωί! Και έπεται συνέχεια…

Πρόκειται για ένα μέτρο που δημιουργεί περαιτέρω προϋποθέσεις για διεύρυνση του ωραρίου. Εξαντλητικό ωράριο για όλους εμάς τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, συρρικνώνοντας ακόμη τον ήδη λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχουμε να αφιερώνουμε στην οικογένεια μας και να ξεκουραζόμαστε. Αφού με την έναρξη στις 10 το πρωί μας εξωθούν να εργαζόμαστε τις 6 ημέρες της εβδομάδας με συνεχόμενα εξαντλητικά ωράρια, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ο εφιάλτης μας γίνεται πραγματικότητα!

Οι μικροί έμποροι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο συνωστισμός στα καταστήματά μας δεν ευθύνεται για τη διασπορά του ιού. Ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση που δεν θωράκισε το δημόσιο σύστημα Υγείας, που δεν αύξησε τα δρομολόγια των ΜΜΜ όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται καθημερινά, που τα παιδιά μας στριμώχνονται σε 30άρια τμήματα.

Η κυβέρνηση, από την αρχή της πανδημίας, έχει υιοθετήσει τη λογική της ατομικής ευθύνης και αντιμετωπίζει ως “αχρείαστο κόστος” τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός μας. Την ίδια στιγμή μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, προχωρώντας παράλληλα στην περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών τους! Για εμάς έρχεται ένα νέο κύμα ανατιμήσεων, ακρίβειας, χρεών που λήγουν, αλλά και φόβος μην αρρωστήσουμε και αναγκαστούμε να κλείσουμε χωρίς εισόδημα, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή αποζημίωση.
Τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων που όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν, επιβαρύνουν περισσότερο αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο ο κοινός αγώνας των μικρών εμπόρων& επαγγελματιών καθώς και των εργαζομένων μπορεί να καταφέρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός μας!

Απαιτούμε:
-Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος Υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.
-Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.
-Να σταματήσουν εδώ και τώρα τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.
-Άρση της υποχρεωτικής λειτουργίας στις 10 το πρωί. Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ