Τυχερός που νόσησε στην Αθήνα και όχι στο Αγρίνιο….

Ευχόμαστε σιδερένιος και περαστικά στο βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη, που παρότι εμβολιασμένος, νόσησε βαριά από τον covid και χρειάστηκε να νοσηλευθεί για 12 ημέρες στο νοσοκομείο.

Όμως αυτό που είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ για την περιπέτειά του είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα για τη μεγαλύτερη θνητότητα στα Νοσοκομεία της επαρχίας σε σχέση με αυτά της Αθήνας. 12 ημέρες στο νοσοκομείο στο νοσοκομείο “Ελπίς” νοσηλεύτηκε ο Κώστας Καραγκούνης και ευχαριστώντας το υγειονομικό προσωπικό συμπλήρωσε “έτυχε να είμαι στην Αθήνα και νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο των Αθηνών, θα μπορούσα να είμαι στο Αγρίνιο…”. “Σίγουρα στην περιφέρεια δεν υπήρχε η εξειδίκευση…” πρόσθεσε.

Όταν ο κυβερνητικός βουλευτής λέει λίγο – πολύ ότι είμαι τυχερός που νόσησα στην Αθήνα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο της εκλογικής μου περιφέρειας, υπάρχει πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που ίσως ο ίδιος να το διαπίστωσε τώρα που νόσησε και βίωσε την ασθένεια, αλλά οι Τσιόδρας και Λύτρας το είχαν διαπιστώσει εδώ και πολύ καιρό καθώς και το… ανώνυμο “ανώτερο επίπεδο” που έλαβε την επίμαχη μελέτη και δεν έκανε τίποτα…

Η επίμαχη αναφορά στο 5:45