«Αγαπητέ Θεέ… Όσκαρ» του Έρικ Εμανουέλ Σμιτ στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας, στο πλαίσιο του Εορταστικού Προγράμματος για τα Χριστούγεννα, παρουσιάζει την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 20:30’ τη Θεατρική παράσταση: «Αγαπητέ Θεέ… Όσκαρ» του Έρικ Εμανουέλ Σμιτ από το Θεατρικό Εργαστήρι «Δρώντων Κάθαρσις» της Ειρήνης Ευαγγελάτου.

Πρόκειται για μια συγκινητική κωμωδία, που μέσα από τα μάτια ενός Δεκάχρονου παιδιού, η ζωή χλευάζει την αρρώστια και το θάνατο. Αυτή η παράσταση οπλίζεται από το «θράσος» της αθωότητας και προκαλεί τον Δημιουργό Θεό, μέσα από την τόλμη του μικρού Όσκαρ που δε φοβάται το τέλος του, αλλά τη λάθος ζωή και σκέψη των μεγάλων.Συνοδοιπόρος του σε αυτή την περιπέτεια είναι η Ρόουζ. Μια ηλικιωμένη εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού που μέσα από τις ιστορίες και τα παιχνίδια της, του δίνει θάρρος και συμβουλές. Τον εμψυχώνει για τις 12 τελευταίες μέρες της ζωής του και του προτείνει να απολαμβάνει κάθε μέρα που περνά, σαν μια 10ετία της ζωής του!Παράλληλα του προτείνει να γράφει καθημερινά γράμματα στον Θεό και τον βοηθά να συμφιλιωθεί με τους γονείς του.

Το Αγαπητέ θεέ… είναι η καθημερινή επικοινωνία του μικρού Όσκαρ με τον Θεό. Μέσα από την απλότητα της πλοκής και των χαρακτήρων τονίζεται το αιώνιο και το μυστηριώδες στην καθημερινότητα, στο σώμα, στην καρδιά της μέρας. Η φθορά και η απώλεια δεν συνεπάγονται απελπισία ούτε απόγνωση. Αντιθέτως οι διάλογοι είναι γεμάτοι χιούμορ και ειρωνικά παράδοξα.
Συντελεστές παράστασης:

Θεατρική διασκευή: Ομάδα θεάτρου Δρώντων Κάθαρσις
Σκηνοθεσία: Τσάγκας Λάμπρος – Ευαγγελάτου Ειρήνη
Μουσική Επιμέλεια: Κατσίκας Γιώργος
Σκηνική εγκατάσταση: Σιδηροπούλου Σοφία
Κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα: Βεστιάριο Θεάτρου Κνωσός
Επιμέλεια κοστουμιών: Μπανιά Θάλεια
Σχεδιασμός φωτισμού – ηχογράφηση: Κριδεράς Γιάννης

Ηθοποιοί:
Όσκαρ: Ευαγγελάτου Ειρήνη
Ρόουζ: Σταυροπούλου Αγγέλα
Πέγκυ Μπλού: Χριστοφορίδου Αλεξάνδρα
Σαντρίν: Βλαχοπούλου Παρθενία
Ποπ Κόρν: Καρασμαΐλης Δημήτρης

Μουσικοί επί σκηνής:
Κόντρα Μπάσο:Κατσίκας Γιώργος
Σαξόφωνο: Μουζάκης Διονύσης
Πιάνο: Καλαντζής Ανδρέας

Τεχνική υποστήριξη: Κατσαντώνης Κώστας
Χορηγία κρεβατιού: Υγεία και φροντίδα, Δημήτρης Θεοφάνης και ΣΙΑ Ο.Ε

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
• Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 2634038646 (Καθημερινά, 9:00-13:00)
• Ισχυρή σύσταση για υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας Ν95 (ΚΝ95)
• Η παράσταση θα διεξαχθεί βάσει των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00 (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 80417/2021 | ΦΕΚ 6214/Β/23-12-2021)