Αμετανόητος ο Σημίτης : Λησμονεί το σκάνδαλο με τα swaps της Goldman Sachs

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Σημίτης, με αφορμή τα 20 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ δήλωσε πως ήταν ένας σωστός εθνικός στόχος που επετεύχθη με συστράτευση.

«Στην επιτυχία αυτή φτάσαμε μετά από συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Ήταν ένας εθνικός στόχος που τον πέτυχαμε. Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χώρα μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση», τόνισε ο κ. Σημίτης σε γραπτή δήλωσή του.

Επεσήμανε δε, ότι ο ελληνικός λαός σήμερα έχει αναγνωρίσει την αξία του ευρώ, που έχει διευκολύνει την οικονομία και την καθημερινότητα του. Λησμονεί όμως ότι ο τρόπος με τον οποίον μπήκαμε στο ευρώ αποτέλεσε την απόλυτη καταστροφή για την ελληνική οικονομία, τον εξευτελισμό της Ελλάδας διεθνώς, το σκάνδαλο με τα swaps της Goldman Sachs. Που όταν τα «πήρε είδηση» η ΕΕ, τα έθεσε εκτός νόμου. Ο Σημίτης όμως είχε προλάβει να επιφέρει τεράστιο χτύπημα στην Ελλάδα, το οποίο το πληρώνουμε ακόμα και σήμερα.

Ταυτόχρονα ο πρώην πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «ήταν το πρώτο βήμα στο εγχείρημα της «ενωμένης Ευρώπης». Τόσο ενωμένη είναι η Ευρώπη του Σημίτη, που σήμερα, ευρωπαϊκές χώρες πουλάνε όπλα στην Τουρκία η οποία θέλει να καταλάβει δύο ευρωπαϊκές χώρες την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο καταστροφέας της Ελλάδας αντί να κρύβεται, επιμένει να προκαλεί. Αυτό που δεν έχει απαντήσει – και δεν θα έπρεπε να το απαντήσει σε εμάς αλλά στην ελληνική δικαιοσύνη – είναι για τα δισεκατομμύρια σε μαύρες σακούλες που πήγαινε ο Τσουκάτος στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Σε περίπτερο να βρουν οι αρχές ένα χιλιάρικο μαύρο, πάνε τον περιπτερά κατηγορούμενο. Ο Σημίτης όμως ουδέποτε κλήθηκε να απολογηθεί για τις ατασθαλίες του, τον τρόπο με τον οποίο αλλοίωσε εκλογικά αποτελέσματα, διότι όταν ένα κόμμα καταστρατηγεί την νομοθεσία περί λειτουργίας των κομμάτων, ουσιαστικά αλλοιώνει την ίδια την Δημοκρατία.

πηγή : newsbreak.gr