Η «γραμμή» δεν πέρασε σε όλους στο “Αγρίνιο Μπορείς”

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η δημοτική αρχή εξέλεξε νέο πρόεδρο στο δημοτικό συμβούλιο. Το αποτέλεσμα της κάλπης όμως έφερε πολλά ερωτηματικά και για τα τεκταινόμενα στην παράταξη της Χριστίνας Σταρακά.

Από τις 28 ψήφους που έλαβε ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι βέβαιο με όλους τους υπολογισμούς που γίνονται ότι τουλάχιστον δύο ή τρεις σύμβουλοι της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» αψήφησαν τη «γραμμή» για καταψήφιση της πρότασης της δημοτικής αρχής. Κάποιοι εκτιμούν ότι ίσως είναι περισσότεροι και από τρεις αυτοί οι σύμβουλοι, αλλά αυτή η εκτίμηση βασίζεται σε μια άλλη περισσότερο σχετική εκτίμηση πως και η παράταξη του Δημάρχου είχε «απώλειες» στην ψηφοφορία.

Όπως και να ‘χει όμως, σημασία έχει ότι η «γραμμή» δεν πέρασε σε όλους και το ερώτημα είναι γιατί… Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι κάποιοι ίσως δυσαρεστήθηκαν από την επιλογή της Χριστίνας Σταρακά να προτείνει εκ νέου τον Ν. Θεοδωρόπουλο για αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αντέδρασαν ψηφίζοντας διαφορετικά… Μια άλλη εκτίμηση είναι ότι στελέχη της παράταξης από την εποχή Μοσχολιού δεν χάνουν την ευκαιρία να «κοντράρουν», όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, την επικεφαλής της παράταξης. Και η κάλπη για το νέο προεδρείο, όπου η ψηφοφορία δεν ήταν ονομαστική ήταν μια τέτοια ευκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η «γραμμή» κατά της πρότασης του Δημάρχου δόθηκε με το σκεπτικό ότι θα ήταν παράδοξο το «Αγρίνιο Μπορείς» να την υπερψηφίσει… Και αυτό, γιατί εκτιμάται από μια μεγάλη μερίδα της παράταξης ότι «Ο τόπος μας αξίζει» συντάχθηκε ευκαιριακά με το «Αγρίνιο Μπορείς» και την παράταξη Καμμένου π.χ. όταν έγινε η προσφυγή για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου, προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει στην… «αγκαλιά» του Γ. Παπαναστασίου.