Νοσοκομεία Αγρινίου & Μεσολογγίου : Ποδαρικό με ακάλυπτα κενά από συνταξιοδοτήσεις

Κενά που προέκυψαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου το 2019  από συνταξιοδοτήσεις δεν έχουν καλυφθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας…

26 κενές θέσεις στο ιατρικό τους προσωπικό καταγράφουν συνολικά τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Πολλά από αυτά τα κενά περίπου 10 τον αριθμό προέρχονται από πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις και δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία αρκετών κλινικών σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη συγκυρία για το σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας.

Έχοντας ακούσει τόσα πολλά για την ενίσχυση του συστήματος υγείας από την πλευρά της κυβέρνησης και από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένας δημοσιονομικός περιορισμός -όχι μόνο για το ΕΣΥ αλλά ευρύτερα για το δημόσιο τομέα- για να καλυφθούν τα κενά που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις, προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση από τη στιγμή μάλιστα που είναι γνωστό ότι η διαδικασία των κρίσεων των γιατρών είναι χρονοβόρα, το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες πολλές κενές θέσεις γιατρών που δεν έχουν κάνει προκηρυχθεί έγκαιρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει μεγάλο κενό από τη αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης μέχρι την πλήρωση της θέσης.

Στα ιεραρχημένα όμως κενά στις θέσεις του ιατρικού προσωπικού των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου –που δημοσιεύει σήμερα το agrinioculture.gr– θα διακρινεί κανείς κενές θέσεις που προέκυψαν πριν καν από την έλευση της πανδημίας, από τις αρχές του 2019 δηλαδή, και μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί… Γεγονός που είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πόσης στήριξης τυγχάνει το σύστημα υγείας.

Νοσοκομείο Αγρινίου : Κενά στη Χειρουργική και τη ΜΕΘ ψηλά στις προτεραιότητες

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου πιο συγκεκριμένα είναι χαρακτηριστικό ότι δύο κενά στη χειρουργική κλινική βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων. Όπως επίσης και μια θέση εντατικολόγου (επιμελητή Α) για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η συγκεκριμένη θέση συστάθηκε – κατανεμήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υγείας από τον περασμένο Ιούνιο, και αφού είχε ξεσπάσει ο πανελλήνιος σάλος με το απόλυτο ποσοστό θνητότητας που παρουσίαζε η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ωστόσο το ΔΣ του Νοσοκομείου προτάσσει τη θέση αυτή, με το σκεπτικό οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη ΜΕΘ κατά το προηγούμενο διάστημα καθώς και η ανάγκη για αύξηση της αποτελεσματικότητας και λειτουργικής παραγωγικότητας της ΜΕΘ Αγρινίου, επιβάλλουν την άμεση προκήρυξης της συσταθείσας κενής θέσης στη Μονάδα.

Τα ιεραρχημένα κενά του Νοσοκομείου Αγρινίου σε ιατρικό προσωπικό

1. Γεν. Χειρουργικής Επιμ. Β΄
2. Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας για τη Μ.Ε.Θ. με εξειδίκευση στην Εντατικολογία Επιμ. Α΄
3. Γεν. Χειρουργικής Επιμ. Β΄
4. Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας (Αιματολογικό) Επιμ. Β΄
5. Μ + Γ Διευθυντή Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
6. Παθολογίας ή Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.) Επιμ. Β΄
7. Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας ή Παθολογίας (Αιμοδοσία) Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
8. Ουρολογίας Διευθυντή Συνταξιοδοτήθηκε ιατρός (31/12/2018)
9. Ωτορινολαρυγγολογίας Διευθυντή Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
10. Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Αιματολογίας ή Παθολογίας (Αιμοδοσία) Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
11. Οφθαλμολογίας Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
12. Ορθοπαιδικής Επιμ. Β΄ Αποχώρηση την 31/12/2021 λόγω ορίου ηλικίας
13. Ενδοκρινολογίας Επιμ. Β΄
14. Ωτορινολαρυγγολογίας Επιμ. Β΄
15. Ορθοπαιδικής Επιμ. Β΄ Συνταξιοδοτήθηκε ιατρός (31/12/2018)
16. Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Επιμ. Β΄

Τα ιεραρχημένα κενά του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε ιατρικό προσωπικό

1. Αιματολογίας ή Παθολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας Κενή
2. Αναισθησιολογίας Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
3. Παιδιατρικής Επιμ. Β΄ Κενή
4. Νευρολογίας Επιμ.Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
5. Ορθοπεδικής Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
6. Οφθαλμολογίας Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
7. Μικροβιολογιίας Επιμ. Β΄ Κενή
8. ΩΡΛ Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
9. Μαιετικής Γυναικολογίας Επιμ. Β΄ Συνταξιοδότηση γιατρού 31/12/2021
10. Ψυχιατρικής Επιμ. Β΄ Κενή