Αιτωλοακαρνανία : 62% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό έχουν κάνει και την τρίτη δόση

Από Δευτέρα πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 : Εκτίμηση για πολλά πρόστιμα στην Αιτωλοακαρνανία

Λίγα 24ωρα πριν τεθεί σε εφαρμογή το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα για τους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, δεν καταγράφεται καμία περαιτέρω επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στην Αιτωλοακαρνανία. Με δεδομένο πως η περιοχή είχε και έχει σημαντικά ποσοστά ανεμβολίαστων, καθώς πλέον υστερεί κατά περίπου 7% από τον πανελλαδικό μέσο όρο των εμβολιασμοί, εκτιμάται από Δευτέρα θα είναι αρκετοί αυτοί που θα χρωστούν στην εφορία, επειδή προτίμησαν να μείνουν ανεμβολίαστοι…

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα καθημερινά στην Αιτωλοακαρνανία γίνονται περίπου 250 εμβολιασμοί πρώτης δόσης. Πάνω – κάτω σε αυτό τον αριθμό σταθεροποιήθηκε το ενδιαφέρον για την πρώτη δόση από το πρώτο διάστημα της ανακοίνωσης του προστίμου από την πλευρά της κυβέρνησης και παράλληλα της έξαρσης των κρουσμάτων που ξεκίνησε από το Νοέμβριο.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα του επιδημιολογικού χάρτη η εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία φτάνει στο 64,5%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο 61% σε σχέση με τον τοπικό ποσοστό. Τα αντίστοιχα ποσοστά της χώρας είναι 71,9% και 68,2%. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην Αιτωλοακαρνανία περίπου το 70.000 πολίτες έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου, δηλαδή περίπου το 62% από τους 113.000 πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο τους εμβολιασμό.