Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σε Μητσοτάκη : Σε ελεύθερη πτώση η αγορά, μονόδρομος η στήριξη της

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου επισημαίνει ότι “η αγορά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η στήριξη της από την Πολιτεία είναι μονόδρομος”.

Αναλυτικά η επιστολή
Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς δεν έφερε αλλαγή στην εικόνα της αγοράς και η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων δεν ενίσχυσε ούτε την επισκεψιμότητα,ούτε και την κίνηση που ο Εμπορικός κόσμος περίμενε από αυτές και στις οποίες είχε στηρίξει τις ελπίδες του και τις προσδοκίες του.

Από τις 6 Νοεμβρίου 2021 που εφαρμόσθηκαν τα περιοριστικά μέτρα η αγορά είναι σε ελεύθερη πτώση, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί οι αντοχές των μικρών επιχειρήσεων και η εξέλιξη να δείχνει ότι οδηγούνται σε αδιέξοδα.

Τα περιοριστικά μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν για τους καταναλωτές -εάν προστεθούν σε αυτά και οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα & υπηρεσίες που έχει επιφέρει η υπέρογκη αύξηση στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας- έχουν συντελέσει στο να καθορίσουν αρνητικά την καταναλωτική συμπεριφορά.Είναι ανάγκη άμεσα η πολιτεία να λάβει μέτρα στήριξης για τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς, καθώς οι δυνάμεις τους πλέον έχουν εξαντληθεί, μετά από τα δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης και σε συνέχεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου έχει αναδείξει την ανάγκη στήριξης τους τελευταίους μήνες καιτo έχει τονίσει επανειλημμένα και επανέρχεται για ακόμη μια φορά και ζητά άμεσα μέτρα λόγω και των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα της πανδημίας.

Η αναστολή μέρους του προσωπικού, η μείωση των ενοικίων, η αποζημίωση των συναδέλφων που νοσούν από κορονωιό,η αναστολή πληρωμών φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεων, η μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών, η διαγραφή μέρους των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία και εξόφληση των υπολοίπων σε 120 δόσεις καθώς και η δημιουργία ξεχωριστού προγράμματος για το λιανεμπόριο, είναι μερικά από τα μέτρα που στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί να δώσουν ανάσα στις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.

Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου που αποτελούν έναν από τους πιο βασικούς κλάδους της οικονομίας μας με χιλιάδες εργαζόμενους πρέπει να αποτελέσει για την σημερινή κυβέρνηση εθνική προτεραιότητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΙΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ