Μήπως οι Περιφερειάρχες πρέπει να φοβηθούν από τα εξώδικα των «αυτοχθόνων ιθαγενών»;

Το να σχολιάσει κάποιος αρνητικά όλον αυτό το συρφετό των αντιεμβολιαστών και των αρνητών του κορονοϊού είναι το μόνο εύκολο….

Η Επιτροπή Αυτόχθονων Ιθαγενών όμως μία μορφή των θεματοφυλάκων του Συντάγματος ζητούν με εξώδικο τους προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο να τους αποζημιώσουν με 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, επειδή όπως λένε, έχουν παραβεί την εντολή εκπροσώπησης εκ μέρους των πολιτών…. Το θέμα αυτό έχει προκύψει και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας με αντίστοιχα εξώδικα που έχουν λάβει οι διοικήσεις με την απαίτηση αποζημιώσουν για κάποια άλλα αστρονομικά ποσά… Το πρόβλημα εδώ δεν είναι αυτοί που έχουν αυτές τις απαιτήσεις και οι οποίοι δεν ξέρουν με πόσα μηδενικά γράφεται το τρισεκατομμύριο.

Το πρόβλημα εδώ είναι περισσότερο θεσμικό υπό την έννοια πως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε δικαστήριο στην Ελλάδα στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας, που εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε την ύπαρξη των 600 δισ. δολαρίων που επικαλούνταν ο Σώρρας. Όταν βεβαίως αποκαλύφθηκε και η λοιπή δράση του εν λόγω «πολιτικού αρχηγού» και των ακόλουθων του, ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση σε εκείνη τη δικαστική απόφαση, αλλά πλέον ήταν αργά… Υπό την έννοια ότι αυτή η ψυχοπαθολογική πολιτική συμπεριφορά περίμενε την επόμενη κρίση και έτσι έκανε την εμφάνισή της ξανά.

Δεν ξέρω πως μπορεί να αντέδρασαν οι Περιφερειάρχες που έλαβαν αυτά τα εξώδικα, στη θέση τους πάντως θα φοβόμουν ότι μπορεί να βρεθεί κάποιο δικαστήριο που να επιδικάσει αυτά τα τρισεκατομμύρια…