Αγρίεψε ο Παναιτωλικός και έβαλε τον Ολυμπιακό σε μπελάδες!

Νέα σπουδαία νίκη ο Παναιτωλικός. Μετά την ΑΕΚ, η ομάδα του Αναστασίου λύγισε και τον Ολυμπιακό, επικρατώντας 2-1 και μπήκε γερά στο κόλπο για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με τον ίδιο τρόπο (ανατροπή), με το ίδιο σκορ (2-1) και με τους ίδίους σκόρερ, Μεντόσα – Καρέλη ο Παναιτωλικός επικράτησε του Ολυμπιακού και του βάζει δύσκολα ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Έγραψαν ιστορία οι Αγρινιώτες καθώς για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα επικράτησαν των «ερυθρόλευκων».

Με καλό ρυθμό (όχι τόσο συνηθισμένο για ελληνικό παιχνίδι) από την αρχή και αρκετές φάσεις σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 2’ και ήταν από τον Παναιτωλικό, ο οποίος βγήκε τάχιστα στην κόντρα, με τον Μεντόσα να μπαίνει με φόρα από την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και να μοιράζει για τον Ντουάρτε, ο οποίος δεν πρόλαβε να εκτελέσει από θέση βολής, ελέω Ξενιτίδη.
Η καλή κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς Ολυμπιακού στο 8’ δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Καρμπόβνικ, έχοντας αρκετό χώρο μπροστά του, έκανε κακό κοντρόλ. Οι Πειραιώτες άρχισαν να ρολάρουν επιθετικά και είχαν ευκαιρία και στο 11’, με τον Ελ Αραμπί να φεύγει κάθετα, αλλά με τον κοντρόλ του έδωσε τη δυνατότητα στον Ανέστη να τον κλείσει το πεδίο, ενώ στη συνέχεια μπήκε στη φάση ο Βαλμπουενά, αλλά αυτήν τη φορά γράπωσε την μπάλα ο 30χρονος πορτιέρε.

Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή από πλευράς Ολυμπιακού. Έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, με Βρουσάι, Ελ Αραμπί, Ανδρούτσο και Βαλμπουενά, ο Γάλλος σέντραρε γλυκά για τον Μαροκινό, ο οποίος βρήκε δίχτυα με προβολή. Λίγο μετά, από νέα συνεργασία του Βαλμπουενά με τον 35χρονο φορ, μέσω εκτέλεσης κόρνερ, ο δεύτερος είχε ευκαιρία για το 0-2 με κεφαλιά, αλλά έδιωξε ο Ανέστης. Η απάντηση του Παναιτωλικού στους φιλοξενούμενους δόθηκε 10 λεπτά το γκολ τους.

Ο Ντουάρτε βγήκε στην πλάτη του Μπαγκαλιάνη και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην πορεία, η μπάλα έφτασε στον Μεντόσα, ο οποίος εκτέλεσε τον Κρίστινσον με το δεξί. Νωρίτερα, ο Βέργος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε δυνατό μαρκάρισμα του Μπα. Φάνηκε να είναι στα όρια του επιτρεπτού. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για νέο προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα, αλλά οι προσπάθειές του έμειναν ημιτελείς και λίγο έλειψε να κάνει ξανά ζημιά ο Παναιτωλικός. Με τον Βέργο να αδειάζει τον Μπα και στη συνέχεια, ενώ ήταν φάτσα με την εστία, έπεσε στο έδαφος μετά τη μονομαχία με τον Παπαδόπουλο, αλλά φάνηκε να πηγαίνει ο Έλληνας επιθετικός πάνω στον έμπειρο στόπερ και όχι να συμβαίνει το αντίθετο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και στο πρώτο τέταρτο είχε δύο ευκαιρίες για να προηγηθεί, όμως και πάλι πληγώθηκε από την άμυνά του. Στο 52′ ο Τικίνιο νικήθηκε από τον Ανέστη σε φάση που ο Λόπες τον έβγαλε φάτσα με το τέρμα ενώ ο Βραζιλιάνος αστόχησε και στο 59′ με σουτ άουτ λίγο έξω από την περιοχή, έπειτα από στρώσιμο του Βρουσάι. Ένα λεπτό μετά πια, ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύθηκε την κόντρα που βρήκε, ο Καρέλης έσπασε το τεχνητό οφσάιντ μετά την κάθετη του Μεντόσα, βρέθηκε προ του Κρίστινσον και τον νίκησε στο τετ-α-τετ για το 2-1. Μετά το δεύτερο γκολ τους, οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και έμειναν ψηλά, ισορροπώντας το κομμάτι της κατοχής μπάλας, Γενικά παρέμεινε ισορροπημένο το παιχνίδι, με τον ρυθμό πάντως να πέφτει όσο περνούσε η ώρα. Ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε άψογα το τακτικό κομμάτι στο τελευταίο μισάωρο, οι αλλαγές του Μαρτίνς δεν απέδωσαν και κάπως έτσι παρέμεινε αυτό το 2-1 που έδωσε στον Παναιτωλικό το μικρό προβάδισμα πρόκρισης, αφού υπενθυμίζεται ότι ισχύει κανονικά το εκτός έδρας γκολ.