Κωστούλας : «Κορυφαία… μεταγραφή του Παναιτωλικού ο Γιάννης Αναστασίου»

Ο μεγαλομέτοχος της αγρινιώτικης ΠΑΕ σχολιάζει τις δύο σερί (ηχηρές) νίκες των «καναρινιών» κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, την αγωνιστική μεταμόρφωση συγκριτικά με την περασμένη σεζόν, τους στόχους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ εξιστορεί το παρασκήνιο του καλοκαιρινού «γάμου» με τον Γιάννη Αναστασίου.

Προτού καλά, καλά, καταλαγιάσει η σκόνη που σηκώθηκε απ΄την ηχηρή νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Αγρινίου πέτυχε στο καπάκι και δεύτερο (σερί) θρίαμβο που…κούνησε εξίσου την εγχώρια ποδοσφαιρική κοινωνία.

Νέο θύμα των «καναρινιών», υπήρξε αυτή τη φορά ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν (2-1) στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου απ΄το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου κι οι λογαριασμοί των δύο ομάδων παραμένουν ανοιχτοί εν όψει του επαναληπτικού αγώνα που έρχεται στο Φάληρο. Ο Παναιτωλικός δείχνει τα…δόντια του στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και ικανός να πετύχει ακόμα και μια ιστορική διάκριση την φετινή σεζόν γράφοντας «χρυσές» σελίδες.

Το SDNA επικοινώνησε με τον μεγαλομέτοχο του αγρινιώτικου συλλόγου, Φώτη Κωστούλα και ζήτησε το σχόλιο του, για τις δύο τελευταίες επιτυχίες κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, τη φετινή διαδρομή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τους στόχους και την εξέλιξη της συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου.

«Να μην ξαναζήσουμε την περυσινή ψυχολογική φθορά»
– Αναρωτιούνται πολλοί πως ο Παναιτωλικός εκεί που την περασμένη σεζόν πάλευε για την παραμονή του στη Super League και την κέρδισε στο φινάλε του δεύτερου αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη, φέτος φτάνει στο σημείο να κερδίζει ΑΕΚ και Ολυμπιακό και μάλιστα με ανατροπές στο σκορ. Τι εξήγηση μπορεί να υπάρχει για αυτό;

«Δεν θα έλεγα ότι υπήρχε κάποιο μελετημένο σχέδιο για αυτές τις ανατροπές και τις μεγάλες νίκες με αντιπάλους την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Συμβαίνουν κι αυτά τα περιστατικά και οι εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως το καλοκαίρι είπαμε να μην ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πέρυσι με την περιπετειώδη εξασφάλιση της παραμονής μας στη Super League κι είχε ως αποτέλεσμα να υποστούμε μια τεράστια ψυχολογική φθορά. Προχωρήσαμε το καλοκαίρι στις απαραίτητες διορθώσεις στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας και φέραμε έναν πολύ καλό προπονητή που κάνει εξαιρετική δουλειά στην προπόνηση και σε θέματα τακτικής.

Ενισχύει ψυχολογικά τους παίκτες κι αυτό φαίνεται από την θέλησή που δείχνουν μέσα στο γήπεδο να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια. Σε κάποια ματς που κερδίσαμε είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, ωστόσο στα περισσότερα αξίζαμε τη νίκη».

«Έργο προπονητή η μεγαλύτερη διάθεση και η εικόνα των παικτών»
– Πολλοί λένε ότι πως ένα από τα «παράσημα» του φετινού Παναιτωλικού είναι η καλή μπάλα που παίζει ακόμα και σε παιχνίδια που δεν έχει βαθμολογικά οφέλη.

«Ναι αυτό είναι κάτι που το έχουμε παρατηρήσει κι εμείς. Κάνουμε καλά παιχνίδια και παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Δικαιούμασταν βάσει εικόνας να έχουμε και περισσότερους βαθμούς. Εύχομαι να συνεχιστεί και να κρατήσει μέχρι το τέλος της σεζόν».

– Μετά τις τέσσερις σερί ήττες από ΟΦΗ, Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα φοβηθήκατε πως μπορεί να «στραβώσει» η φετινή σεζόν και να μπείτε σε περιπέτεεις;
«Όχι δεν φοβήθηκαμε. Βλέπαμε όλοι πως η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Ακόμα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι εάν δεν υπήρχε ένα…χαζό πέναλτι.

Οι παίκτες δείχνουν βγάζουν πολύ μεγαλύτερη διάθεση και ανώτερη αγωνιστική εικόνα στο γήπεδο συγκριτικά με πέρυσι και βγαίνουν στο χορτάρτι όσα δουλεύουν με τον προπονητή».

«Αποκτήσαμε εξαιρετική χημεία και…κουμπώσαμε με τον Αναστασίου»
– Αποτελεί ο ο Γιάννης Αναστασίου την κορυφαία καλοκαιρινή…μεταγραφή του Παναιτωλικού;
«Από αυτό που δείχνει μέχρι τώρα πιστεύω πως ναι. Το καλοκαίρι πολλοί προπονητές προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Στις συζητήσεις που είχαμε με τον Αναστασίου, καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή πως δεν είχε σχέση με όλους τους υπόλοιπους, ανεξάρτητα από το αν ήταν ή δεν ήταν λίγο πιο ακριβός ή απαιτητικός. Αποκτήσαμε εξαιρετική χημεία και…κουμπώσαμε μαζί του».

«Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Καραϊσκάκη»
– Λένε πως τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Η δική σας όρεξη πόσο ανοίγει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μετά τις δύο τελευταίες μεγάλες νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό;

«Στο Κύπελλο καλό θα ήταν να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Ο επαναληπτικός αγώνας με τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ δύσκολος στο Καραϊσκάκη.

Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης που μας αναλογούν και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Στο πρωτάθλημα στόχος μας παραμένει η άνετη εξασφάλιση της παραμονής. Έχουμε λίγο ακόμα δρόμο μπροστά μας για να κοιτάμε πιο ψηλά. Θέλουμε να πάρουμε μια καλή θέση και σίγουρα να μην περάσουμε ξανά τις περυσινές περιπέτειες».

«Άστοχη απόφαση το πλαφόν στην προσέλευση των θεατών στα γήπεδα»
-Ποια είναι η άποψή σας για τον μεγάλο περιορισμό της παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα και την επόμενη μέρα;

«Θεωρώ πως είναι λάθος αυτό που έγινε. Προσωπικά είμαι υπέρ των εμβολιασμών και όλων των μέτρων για την προστασία απέναντι στην πανδημία.

Ωστόσο η απόφαση να βάλουμε πλαφόν στην προσέλευση των θεατών ήταν λανθασμένη. Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι μεγάλα και ανοιχτά. Νομίζω πως επρόκειτο για μια βεβιασμένη κι άστοχη απόφαση που ήρθε να αυξήσει τα προβλήματα των ομάδων και να τους χτυπήσει στο οικονομικό.

Ο κόσμος αποτελεί τη δύναμη των ομάδων και αποτελεί σημαντική πηγή των εσόδων τους. Σε χρόνια όπου μειώνονται δραματικά οι θεατές στα γήπεδα, τέτοιες αποφάσεις ασφαλώς και δεν συμβάλλουν στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

πηγή : sdna.gr