Παράταξη Κατσιφάρα : Η Περιφερειακή Αρχή έχει βολευτεί στα έτοιμα έργα

Τέτοιο έργο είναι σύμφωνα με τον πρώην Περιφερειάρχη ο δρόμος της Τουρλίδας
Υπογράφτηκε η σύμβαση για το δρόμο της Τουρλίδας και η παράταξη του Απ. Κατσιφάρα εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή. Ωστόσο καταλογίζει ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή για την καθυστέρηση και την καλεί καθώς όπως λέει «δείχνει κουρασμένη και έχει βολευτεί στα έτοιμα έργα» να προετοιμάσει μια νέα γενιά παρεμβάσεων και να βάλει και το δικό της στίγμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
Νοιώθουμε δικαιωμένοι ως παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο» που υλοποιείται το όραμά μας και το σχέδιό μας και ένα – ένα τα έργα που θα ολοκληρώνονται, θα αποδίδονται στην τοπική κοινωνία.
Μετά το υπερσύγχρονο Μουσείο που άνοιξε τις πύλες του και λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στο ανακαινισμένο Ιστορικό κτίριο «Ξενοκράτειο», παίρνουν την σειρά τους πολλά έργα που είχαν ενταχθεί στην ΟΧΕ.

Τώρα ξεκίνησε η ανάπλαση και αναβάθμιση και η μετατροπή της σε εναλλακτικό δρόμο περιπάτου και αναψυχής της ιστορικής επαρχιακής οδού Μεσολόγγι – Τουρλίδα που διασχίζει το σπάνιο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.Η ανακαινισμένη οδός με την άρτια τεχνική μελέτη και αρχιτεκτονική κατασκευή μπορεί να δώσει οξυγόνο ελπίδας μέσα από την επισκεψιμότητα σχολείων και περιηγητών .
Η ολοκληρωμένη επένδυση Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Λιμνοθάλασσα ( ΟΧΕ ) που σχεδιάστηκε από την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και ενεργούς πολίτες είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα, όραμα και διασφαλισμένους πόρους.

Σήμερα, έστω και μετά από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση τα έργα που μελετήσαμε, σχεδιάσαμε και εντάξαμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα υλοποιούνται και θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και τον εναλλακτικό τουρισμό στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου.Εμείς, ανοίξαμε μεθοδικά τον δρόμο και είχαμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη των αλλαγών και των οργανωμένων παρεμβάσεων.Ο δρόμος προς Τουρλίδα και ο δρόμος προς παραλία Λούρου είναι πλέον πραγματικότητα.

Καλούμε, την νέα περιφερειακή αρχή που δείχνει κουρασμένη και έχει βολευτεί στα έτοιμα έργα να μην εξαντλείται άλλο στην υπερδιαφήμιση, αλλά να προετοιμάσει μια νέα γενιά παρεμβάσεων και να βάλει και το δικό της στίγμα. Οι ευκαιρίες είναι πολλές και το Ταμείο Ανάκαμψης περιμένει.