Διπλό στην Κρήτη ο Παναιτωλικός : 2-4 τον ΟΦΗ

Μετά τις νίκες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ο φορμαρισμένος Παναιτωλικός κέρδισε (2-4) σήμερα και τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Μάλιστα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που ο Παναιτωλικός πετυχαίνει 4 γκολ εκτός έδρας και δεύτερη συνεχόμενη νίκη εκτός έδρας (μετά από αυτή με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ).

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ καλό ρυθμό και τρία γκολ, ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το «μουδιασμένο» ξεκίνημα του ΟΦΗ και προηγήθηκε στο 8′ με τον Μεντόσα να εκτελεί πέναλτι που κέρδισε ο Μόρσεϊ από τον Μαρινάκη, τον Βάτερμαν να αποκρούει, αλλά τον Μεντόσα να παίρνει ξανά την μπάλα στα πόδια του κάνοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα φτάνοντας με ευκολία στην περιοχή του Παναιτωλικού με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Λάμπρου, Νέιρα και Τοράλ και τελικά βρήκαν την ισοφάριση με τον Νέιρα στο 43ο λεπτό.

Η χαρά του ΟΦΗ δεν κράτησε για πολύ, όμως αφού ο Παναιτωλικός ξαναπήρε το προβάδισμα στο 45′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα και κεφαλιά του Κορνέλιους, ο οποίος «έγραψε» το 1-2.Η φάση, μάλιστα χρειάστηκε να εξεταστεί από τον VAR, με τον Σιδηρόπουλο να αναμένει για αρκετά λεπτά, προτού δείξει οριστικά σέντρα, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον ΟΦΗ που με ίδια ακριβώς φάση του 0-1, ο Μεγιάδο έκανε τραγικό λάθος στο κέντρο, ο Παναιτωλικός βγήκε στην αντεπίθεση και ο Καρέλης στο 53′ σαν σε προπόνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Ο ΟΦΗ γύρισε τον διακόπτη μετά το γκολ του Καρέλη και ξεκίνησε μια μεγάλη αντεπίθεση για ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και στο 66′ ο Νέιρα κάνει το 2-3 βάζοντας τον ξανά στο παιχνίδι, ωστόσο στο 80′ χάθηκε η μεγαλύτερη όλων των ευκαιριών για τον ΟΦΗ με τον Αργεντινό να εκτελεί το πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμισάι μετά από τράβηγμα της φανέλας του Κορνέλιους αλλά ο Μελισσάς απέκρουσε και ο Βέργος στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό σκορ (2-4).