Αιτωλοακαρνανία : Συνεχίζεται, αλλά επιβραδύνεται η μείωση των κρουσμάτων

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η Αιτωλοακαρνανία κατέγραψε μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων. Την προηγούμενη εβδομάδα (17 έως 23/1) στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν συνολικά 1.969 νέα κρούσματα μειωμένα κατά 18% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχαν καταγραφεί συνολικά 2.397 νέα κρούσματα.

Η μείωση των κρουσμάτων είναι κάτι θετικό συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά φαίνεται πως η αποκλιμάκωση της πανδημίας σε επίπεδο κρουσμάτων θα είναι αργή. Υπενθυμίζεται ότι τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου είχε καταγραφεί μείωση κρουσμάτων κατά 32%, πράγμα που σημαίνει ότι ο ρυθμός της μείωσης των κρουσμάτων επιβραδύνεται…

Η μείωση των κρουσμάτων είναι βέβαια σημαντική, ωστόσο η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας παραμένει όχι μόνο λόγω της πίεσης που συνεχίζουν να δέχονται τα Νοσοκομεία της περιοχής, αλλά γιατί όταν ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 267 νέα κρούσματα καθημερινά, ο αριθμός αυτός είναι ικανός να συντηρήσει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Εξάλλου, ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει ακόμη αρκετά υψηλός, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για σχεδόν 2.000 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση στην Αιτωλοακαρνανία, όταν τόσα κρούσματα καταγράφονταν στη διάρκεια μηνών… σε άλλες φάσεις της πανδημίας.

Επίσης, όταν από τις αρχές Ιανουαρίου μιλάμε για περισσότερα από 8.500 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, μάλλον δεν επιτρέπεται κανένα περιθώριο εφησυχασμού.