“Γεωπολιτική” με… απορριμματοφόρα

Ο ΧΥΤΑ Στράτου έχει κορεστεί, όπως λέει και η δημοτική αρχή Αγρινίου και δεν μπορεί να δεχθεί σκουπίδια από το Μεσολόγγι. Το ερώτημα είναι αν η καθαριότητα στο Δήμο Αγρινίου είναι εξίσου “κορεσμένη” αν δηλαδή δεν υπάρχουν ανάγκες που δεν έχουν εξυπηρετηθεί και υπάρχει το περίσσευμα για να στέλνονται απορριμματοφόρα στο Μεσολόγγι… Ο Δήμος Αγρινίου με τα 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης είναι καθαρός, είναι “γυαλί” για να στέλνονται απορριμματοφόρα στο Μεσολόγγι;

Η κίνηση του Δήμου Αγρινίου να διαθέσει απορριμματοφόρο προφανώς έρχεται για “σπάσιμο” στον “τσαμπουκά” του Υπουργείου Περιβάλλοντος που, όπως λέγεται στο Δημαρχείο, δεν ζήτησε τη γνώμη του Δήμου Αγρινίου για το θέμα. Αλλά φυσικά και για σπάσιμο του “τσαμπουκά” του Δήμου Μεσολογγίου που πήγε στο Υπουργείο να βγάλει μια απόφαση για μεταφορά απορριμμάτων στο Αγρίνιο, χωρίς πρώτα να επιδιωχθεί η συνεννόηση με το Αγρίνιο.

Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι την απόφαση του Δήμου Αγρινίου να διατεθεί απορριμματοφόρο σήμερα στο Μεσολόγγι τη γνώριζε η αντιπολίτευση στο Δήμο Μεσολογγίου και όχι η Δημοτική Αρχή. Ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης που το αποκάλυψε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου κάνοντας τους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχή να απορούν που δεν είχαν ενημερωθεί. Αν ισχύει αυτό, φαίνεται πως ο Γ. Παπαναστασίου στην παρούσα χρονική στιγμή διατηρεί περισσότερο ανοικτούς του διαύλους επικοινωνίας με την αντιπολίτευση του Δήμου Μεσολογγίου και όχι με τη διοίκηση του Δήμου.

Είναι κάτι σαν ένα γεωπολιτικό παίχνιο… Όχι φυσικά με κοιτάσματα πετρελαίου ή αγωγούς φυσικού αερίου, αλλά με απορριμματοφόρα… Πως κάνουν οι υπερδυνάμεις του πλανήτη, όταν θέλουν να ρίξουν ένα καθεστώς σε κάποια τριτοκοσμική χώρα και στηρίζουν την αντιπολίτευση…; Κάπως έτσι, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών.