Στο 68% η κτηματογράφηση στην Αιτωλοκαρνανία

Απογοητευτική είναι η πορεία της κτηματογράφησης στην Αχαΐα, καθώς μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό μόλις 61%, αρκετά χαμηλά από τους άλλους δύο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ακόμα χαμηλότερα από άλλες περιοχές της χώρας. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ηλεία το έργο της κτηματογράφησης έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε ποσοστό 75%, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται ήδη στο 68%.

Παράπονα για γραφεία και αργή Κτηματογράφηση στην Αιτωλοακαρνανία

Παράπονα υπήρχαν και στην Αιτωλοακαρνανία για τα γραφεία κτηματογράφησης μιας και υποστήριξαν ότι κατέβασαν ρολά λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων. Από το Κτηματολόγιο, σε μια προσπάθεια να μην προκληθούν κενά στην κτηματογράφηση, προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους (ιδιοκτήτες και επαγγελματίες) να στραφούν προς τις ψηφιακές υπηρεσίες έως ότου τουλάχιστον να προβούν σε ανανέωση των συμβάσεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Καμποσιώρας, μιλώντας στην «Π» εξήγησε ότι και στην Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζονται προβλήματα που έχουν προκύψει σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν αρκετά λάθη στην υποβολή των δηλώσεων καθώς πολλοί δεν συμβουλεύονται μηχανικούς και κάνουν οι ίδιοι τις δηλώσεις με συνέπεια κάποια στοιχεία να είναι λάθος και όταν γίνεται η ανάρτηση κινητοποιούνται.

«Το πρόβλημα κυρίως είναι επί της διαδικασίας και από εκεί προκύπτουν τα λάθη» σημείωσε ο κ. Καμποσιώρας. Με βάση τις πρώτες αναρτήσεις, αν εντοπιστούν λάθη γίνονται οι διορθώσεις και με την υποβολή των πρόσθετων δικαιολογητικών όμως η διαδικασία «τρέχει» αργά. Τα τεχνικά προβλήματα παρατηρούνται κατά την υποβολή ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα νομικά προβλήματα καθώς υπάρχουν περιπτώσεις μεταβιβάσεων πολλών ετών που κρίνεται απαραίτητη η συμβολή δικηγόρων. Πρόκειται για περιπτώσεις. όπως κληρονομιές και μεταβιβάσεις που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν».

πηγή : pelop.gr