Mε -9 βαθμούς άνοιξαν τα σχολεία στον ορεινό Βάλτο

Επέστρεψαν με εξαίρεση στο Δήμο Ξηρομέρου οι μαθητές των σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας στις τάξεις, παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν ακόμη σχετικά χαμηλές ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες. Για το λόγο αυτό στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας αποφασίστηκε μεν η επιστροφή στις τάξεις, ωστόσο τα μαθήματα ξεκινούν από τις 10 το πρωί.

Ωστόσο κάθε περιοχή έχει και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που πολλές φορές μεταφράζονται και σε διαφορετικές μετεωρολογικές συνθήκες. Έτσι λοιπόν στην Αμφιλοχία και στη Δημοτική Ενότητα Ινάχου αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι την Τετάρτη οι μαθητές της περιοχής επέστρεψαν στα θρανία για μάθημα με – 9 και – 6 βαθμούς Κελσίου!

Ο Γενικός Γραμματέας της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναδεικνύει το θέμα, καλώντας το Δήμο Αμφιλοχίας είτε να παρατείνει την αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης, είτε νσ αποφασιστεί η έναρξη των μαθημάτων 1-2 ώρες αργότερα.

Αναλυτικά ο Β. Τσούκας αναφέρει :
Οι συνθήκες που γίνονται τα μαθήματα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα (υποχρεωτικός εξαερισμός αιθουσών) καθιστά αδύνατη την μαθησιακή διαδικασία σε πολλά σχολεία του Δήμου Αμφιλοχίας. Ιδιαίτερα σε σχολεία της Δ.Ε Ινάχου σήμερα στις 8 πμ με την έναρξη των μαθημάτων καταγράφηκαν οι εξής θερμοκρασίες:
Εμπεσός: -9 βαθμοί Κελσίου
Μαλαισιαδα: -6 βαθμοί Κελσίου
Χαλκιόπουλο: -6 βαθμοί Κελσίου
Ο Δήμος Αμφιλοχίας θα πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψιν του τα δεδομένα αυτά και σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και με τους Διευθυντές των σχολείων να αποφασίζει κατά περίπτωση είτε έναρξη του σχολικού ωραρίου 1-2 ώρες αργότερα, είτε αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.