Αιτωλοακαρνανία : Μετά από δύο εβδομάδες μείωσης, οριακή αύξηση κρουσμάτων

Με πάνω από 10.600 κρούσματα ο Ιανουάριος στην Αιτωλοακαρνανία

Τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκε μείωση των νέων κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση. Η μείωση αυτή όμως γρήγορα φάνηκε ότι επιβραδύνονταν και τελικά την τελευταία εβδομάδα του μήνα σταμάτησε εντελώς και σημειώθηκε οριακή αύξηση των κρουσμάτων.

Την εβδομάδα λοιπόν που πέρασε (24 έως 30/1) καταγράφτηκαν 2.087 νέα κρούσματα αυξημένα κατά σχεδόν 6% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (17 έως 23/1), όπου στην Αιτωλοακαρνανία εντοπίστηκαν συνολικά 1.969 νέα κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει ακόμη αρκετά υψηλός, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για περίπου 2.000 κρούσματα σε εβδομαδιαία βάση στην Αιτωλοακαρνανία, όταν τόσα κρούσματα καταγράφονταν στη διάρκεια μηνών… σε άλλες φάσεις της πανδημίας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια του Ιανουαρίου εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία περισσότερα από 10.660 νέα κρούσματα, αριθμός που σχεδόν τριπλάσιος από το αριθμός ρεκόρ του περασμένου Νοεμβρίου με 3.875 νέα κρούσματα.